ilustracija

Isplaćeno još 12 naknada za novorođene u Općini Trnovec Bartolovečki

| 16.10.2020. u 13:41h | Objavljeno u Našim krajem

Iako zbog epidemije koronavirusa izostaje tradicionalni susret općinskog načelnika i njegovih suradnika s roditeljima i njihovom novorođenom djecom, nije izostala redovita financijska pomoć koju Općina Trnovec Bartolovečki daje roditeljima s prinovama u obitelji.

Tako su roditeljima još 12 novorođenih na području Općine Trnovec Bartolovečki isplaćene naknade za koje su sredstva osigurana u općinskom proračunu. Pomoć je to kako bi se olakšali prvi mjeseci u životu njihove djece, koji su često financijski i najzahtjevniji.

Načelnik Zvonko Šamec napominje da će za susret biti prilike kada to epidemiološki uvjeti dopuste.

Naknade su roditeljima novorođenih isplaćene na njihove račune. Radi se o trećoj ovogodišnjoj isplati jednokratnih novčanih pomoći. Ukupno smo ove godine financijski pomogli roditelje 33 bebe. I ovaj ću put ponoviti da je najbolje ulaganje ono u budućnost, u naše najmlađe sumještane, koje financijski pratimo i kroz vrtić, i kroz školu, a potom i stipendiranjem studija. Tako ulažemo u one koji će jednog dana razvijati našu zajednicu – naglasio je načelnik Šamec.

Za 12 novorođenih na području Općine Trnovec Bartolovečki iz proračuna je izdvojeno 25 tisuća kuna, a ukupno do sada ove godine za 33 bebe 76 tisuća kuna.