Inicijativa SDP-a Ludbreg za novi proračun Grada Ludbrega

Varaždinske vijesti | 21.9.2022. u 11:07h | Objavljeno u Našim krajem

Priopćenjem za medije oglasio se GO SDP-a Ludbreg, a kojeg prenosimo u cijelosti:

" SDP Grada Ludbrega uvijek je bio aktivan sudionik u kreiranju ideja i projekata za poboljšanje života svih stanovnika pa se tako i ove godine, svojim prijedlozima, uključuje u stvaranje proračuna za 2023g. 

1. Prijedlog jest osnivanje "Energetskog fonda Grada Ludbrega" u iznosu od 500.000kn koji bi se izravno subvencioniralo  investicija u poboljšanje energetske učinkovitosti i sustava grijanja kućanstava; bilo ugradnjom solarnih panela na krovove obiteljskih kuća, ugradnjom dizalica topline, panela za grijanje vode. Namjera je da se svim građanima omogući dugoročna ušteda u troškovima grijanja, smanji potrošnja fosilnih goriva a time i količina CO2

2. Povećanje iznosa gradskih stipendija, kako onih postojećih tako i budućih - unatrag nekoliko godina nije bilo rasta iznosa stipendija što u vremenima izražene inflacije i pada standarda roditeljima predstavlja sve veći problem. Svjesni smo da školovanje i pomoć na tom putu svakom pojedincu predstavlja višestruku investiciju u budućnost. 

U vremenima kad svaki dan loše vijesti iskaču kao na pokretnoj traci, razmišljanja kako pomoći svim građanima Grada Ludbrega predstavljaju obvezu svih koji sudjeluju u kreiranju i donošenju odluka, pa tako i SDP-a. Aktivnim uključivanje u proces donošenja odluka, SDP Grada Ludbrega, pokazuje predanost ideji brige za malog čovjeka"