InCoop event u Ludbregu: Razvoj građanske participacije i poticanja aktivnosti mladih Foto: Arhiva/VV

InCoop event u Ludbregu: Razvoj građanske participacije i poticanja aktivnosti mladih

vv | 17.6.2022. u 17:00h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Ludbreg surađuje s europskim parnerima na projektu „Strenghtening Civic Participation in the Functioning of Inter Municipal and Inter Sectoral actors in Europe“.

Grad Ludbreg, s deset partnera iz Bugarske, Hrvatske, Italije, Poljske, Portugala, Slovačke i Španjolske provodi projekt„Strenghtening Civic Participation in the Functioning of Inter Municipal and Inter Sectoral actors in Europe“ koji je sufinanciran sredstvima Europske unije iz programa „Europa za građane“. Nositelj projekta je „Klaster regionalneho rozvoja“ iz Slovačke, a partnerstvo čine različite organizacije poput udruga, istraživačkih centra, klastera, jedinica lokalne samouprave te državne vlasti. 

InCoop.png

Grad Ludbreg će 18. i 19. lipnja 2022. godine, kao dio projektnih aktivnosti, organizirati događanje u sklopu kojeg će Ludbreg posjetiti projektni partneri iz Slovačke i Španjolske te s lokalnim dionicima održati radni sastanak i radionice na tematike građanske participacije, aktivnosti jedinica lokalne samouprave spram građana i poticanja mladih na participaciju u lokalnoj zajednici. Radionice će se održati u Muzeju Iovia Botivo u Ludbregu.

Nakon radionica, na Otoku mladosti u Ludbregu će se, u suradnji s ludbreškom udrugom KUD Anka Ošpuh, održati Europski kamp za mlade koji će trajati do 20.00 sati. Planirani program kampa donosi razne organizirane aktivnosti za djecu i mlade, prezentaciju glavnih stavki samog projekta, a na djeci primjeren i lako razumljiv način, pružat će se i informacije o Europskoj uniji i važnosti europskih integracija.