Ima li doktora u liječničkoj ambulanti u Jalžabetu? Foto: Ilustracija/Pexels

Ima li doktora u liječničkoj ambulanti u Jalžabetu?

IHR/Varaždinske vijesti | 23.2.2023. u 20:00h | Objavljeno u Našim krajem

- Imali smo situaciju, u mandatu bivšeg ravnatelja Doma zdravlja koji je, kako ste sami rekli, stavio kvaku na svoj ured. Tada je bila kvaka na uredu, ali je bilo i doktora, a sada nema ni kvake, ni dokrtora. Kakva je situacija s tom ambulantom? - zanimalo je vijećnika Reformist Rajka Solara na zadnjoj sjednici Županijske skupštine u studenom prošle godine.

Županijski Upravni odjel za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno drustvo i hrvatske branitelje je zatražio očitovanje Doma zdravlja Varaždinske županije, čiji ravnatelj Jurica Veronek ustvrdio kako liječnika ima.

- Ambulanta u Jalžabetu svakodnevno uredno radi sukladno rasporedu radnog vremena te kontinuirano pruža zdravstvenu zaštitu osiguranicima. Krajem studenog, odnosno 20. studenog prošle godine dotadašnja liječnica dr. Maristela Šmic, nositeljica tima koja je zbrinjavala osiguranike ambulante Jalžabet prestala je s radom u Domu zdravlja Varaždinske županije i otišla na specijalizaciju iz anesteziologije u Opću bolnicu "Tomislav Bardek" u Koprivnicu. Nakon odlaska nositeljice time, u razdbolju od 28. studenog do 24. prosinca prošle godine zdravstvenu zaštitu osiguranicima u ambulanti preuzeo je dr. David Skandul, a od 27. do 30. prosinca prošle godine dr. Marina Vuglovečki, koja 9. siječnja postaje nositeljica tima. U razdoblju od 2. siječnja do 5. siječnja ove godine zdravstvenu zaštitu osiguranicima ambulante u Jalžabetu pružala je dr. Barbara Krizman Vuhinec u ordinaciji u Gornjem Kućanu - navodi se u odgovoru na vijećničko pitanje koje potpisuje ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije.