I Maruševec se pridružio nacionalnoj inicijativi sadnje stabala

Varaždinske vijesti | 26.10.2019. u 17:33h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

U sklopu projekta „Recikliraj i profitiraj - izobrazno-informativne aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom na području općina Maruševec i Petrijanec“, kojega provode općine Maruševec i Petrijanec, učenici i djelatnici Osnovne škole Gustav Krklec Maruševec te predstavnici Općine Maruševec uključili su se u nacionalnu inicijativu Dani kolektivne sadnje drveća.

Građanska akcija „Zasadi drvo, ne budi panj“ pokrenuta je kako bi se diljem Hrvatske zasadilo što više stabala, ozelenile sredine, a pogotovo one urbane te pokrenula borba protiv klimatskih promjena.

- Sadnjom mladih stabla javora koje je nabavila Općina Maruševec, na travnjaku škola u Čalincu, Gredi i Druškovcu naši su učenici pokazali znanje o važnosti sadnje stabala te pridonijeli borbi proti deforestacije i klimatskih promjena -  istaknuo je prilikom sadnje stabala načelnik Općine Maruševec Damir Šprem.

Općine Maruševec i Petrijanec kroz projekt Recikliraj i profitiraj žele podići svijest i razinu razumijevanja javnosti o održivom gospodarenju otpadom, ali i u unaprijediti kvalitetu života zajednice kroz zaštitu okoliša.

- Tako su i djelatnici našeg općinskog komunalnog poduzeća MARKOM zasadili stabla u naselju Bikovec ne bi li tom gestom potaknuli građane, udruge i tvrtke da samostalno ili u suradnji na privatnim i javnim površinama zasadili što više stabala te doprinijeli ozelenjivanju urbanih sredina - pojasnio je pak zamjenik načelnika Mario Klapša te istaknuo važnost i brojne dobrobiti drveća i zelenila.

U tri dana, 25., 26. i 27. listopada u cijeloj Hrvatskoj traje akcija sadnje stabala, a pokretači ove inicijative kažu kako je "svako posađeno drvo značajno, a zajedno možemo napraviti puno".

Označeno u
Galerija slika