I Ivančani dobili svoj Advent, moći će uživati i na klizalištu Foto: VV arhiva / ilustracija

I Ivančani dobili svoj Advent, moći će uživati i na klizalištu

Varaždinske vijesti | 26.11.2019. u 19:38h | Objavljeno u Našim krajem

Vijećnici Gradskog vijeća Ivanca na 28. sjednici održanoj u ponedjeljak, 25. studenoga, jednoglasno su donijeli treće izmjene i dopune proračuna za 2019. godinu kojima je proračun s prvobitno planiranih 49,58 milijuna kuna povećan za 1,62 milijuna pa novi gradski budžet u tekućoj godini iznosi 51,20 milijuna kuna.

Rast prihoda

Jednoglasno su usvojeni i svi prateći gradski programi koji su sastavni dio proračuna – gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture, održavanja komunalne infrastrukture te programi javnih potreba u kulturi, sportu i socijalnoj skrbi.

Zadovoljstvo rastom proračunskih prihoda u ime Kluba vijećnika SDP-a izrazio je Čedomir Bračko te ocijenio da će veći priljev novca u proračun Gradu omogućiti da odradi i neke nove projekte. U tom kontekstu zanimalo ga je povećanje sredstava u Programu kulture koje se odnosi na organizaciju Adventa u Ivancu.

Afirmativno se izrazio i oko novih ulaganja u sportu, slijedom kojih je Program javnih potreba u sportu grada Ivanca za 2019. s planiranih 1,65 milijuna povećan na 2,09 milijuna kuna. Povećana izdvajanja za potrebe u sportu odnose se na kapitalnu pomoć Srednjoj školi za sanaciju krova velike sportske dvorane (250.000 kuna), za asfaltiranje košarkaškog igrališta kod Srednje škole (20.000 kuna), za uređenje pomoćnog nogometnog igrališta u Salinovcu (55.000 kuna) te za radove na uređenju Rekreacijskog centra Lančić za dodatnih 118.800 kn. Također, pozdravio je i povećanje sredstava za potpore osobama starije životne dobi za 50.000 kuna.

Prvi Advent

Odgovarajući na pitanja vijećnika, gradonačelnik Milorad Batinić kazao je da će Grad ove godine prvi put organizirati novu manifestaciju – Advent u Ivancu.

- Manifestacija će trajati puna tri tjedna, odvijat će se u strogom gradskom centru, a za svu djecu i građane prvi put ćemo otvoriti klizalište. Bit će još nekih prigodnih sadržaja, ali dopustite da njima u predstojećim blagdanskim danima iznenadimo građane. Ovo je pilot projekt koji Grad organizira prvi put, a koji ulazimo nakon duljeg promišljanja i pripreme. Zbog svoje složenosti i duljine trajanja iziskivat će znatna financijska sredstva. U svakom slučaju, svakako će biti sadržaja za sve građane, a posebno za mališane i djecu na školskim praznicima – poručio je gradonačelnik.

U daljnjem tijeku sjednice većinom je glasova vijećnika, uz suzdržane glasove vijećnika SDP-a, donijeta Strategija razvoja sporta grada Ivanca za razdoblje 2019. – 2023. godine. Donijet je i Plan djelovanja Grada Ivanca u području prirodnih nepogoda koji, sukladno zakonu, uključuje popis mjera i nositelja mjera u slučaju nastajanja nepogode, procjenu osiguranja opreme i drugih sredstava za zaštitu i sprečavanje stradavanja građana, imovine i gospodarstva.

Direktor Ivkoma - u mirovinu

Vijećnici su jednoglasno donijeli i izmijenjenu Odluku o nerazvrstanim cestama iz koje je vidljivo da Grad na svom području ima 340 km nerazvrstanih cesta. U novoj evidenciji nalaze se svi dostupni podaci o nerazvrstanim cestama, kao i nove ceste za koje će se moći omogućiti evidentiranje upisa u zemljišne knjige kao javnog dobra Grada Ivanca.

Na sjednici Vijeća prihvaćena su financijska izvješća za 2018. godinu trgovačkih društava Čistoća, Varkom, Ivkom, Ivkom-Vode te Poslovne zone Ivanec. Prilikom razmatranja izvješća o poslovanju Ivkoma d.d., Gradskom vijeću se obratio i njegov direktor Mladen Stanko. U kontekstu činjenice da iz tvrtke kojoj je na čelu bio punih 10 godina uskoro odlazi u mirovinu te da je ovo bilo zadnje izvješće koje, kao direktor, podnosi na razmatranje Gradskom vijeću, svima je uputio zahvalu na suradnji i potpori, što su vijećnici popratili pljeskom.

ivanec_vijece.jpeg