I gradovi diljem županije otkazuju novogodišnji vatromet i šalju novčana sredstva

Varaždinske vijesti | 30.12.2020. u 11:13h | Objavljeno u Našim krajem

Kao što su i drugi gradovi diljem Hrvatske otkazali planirani novogodišnji program i vatromet pa sredstva preusmjerili za pomoć stradalima u potresu, isto su odlučili i u Gradu Ludbregu te Ivancu.

- Vatromet koji je bio najavljen za novogodišnju noć otkazuje se, a predviđena sredstva preusmjerit će se za pomoć gradovima i mjestima stradalima u potresu – poručuju iz Grada Ludbrega.

Grad Ivanec danas je na žiroračun otvoren za prikupljanje pomoći potresom pogođenim područjima uplatio prvu novčanu potporu u iznosu od 20.000 kuna, potporu od 5.000 kuna šalje i Poslovna zona Ivanec d.o.o.

- I stanovnici grada Ivanca duboko su potreseni i šokirani razmjerima šteta od potresa. Navedena potpora tek je početna, inicijalna pomoć za pogođene gradove i naselja. Odmah poslije Nove godine u gradskom proračunu naći ćemo i osigurati i dodatna sredstva kako bismo pomogli teško razorenim gradovima i selima Sisačko-moslavačke županije. U kontaktu sam i s poduzetnicima, već pripremamo i neke druge aktivnosti usmjerene na konkretnu i učinkovitu pomoć – poručio je gradonačelnik Milorad Batinić.

Pomoć od 10.000 kuna osigurali su i Grad Lepoglava dok su općine Breznički Hum, Cestica, Klenovnik, Maruševec, Sračinec, Sveti Đurđ i Trnovec Bartolovečki izdvojile po 5.000 kuna nakon što je Hrvatski crveni križ dao uputstvo za uplatu pomoći stradalima.

Označeno u