HDZ: Zahvaljujući Vladi i Varaždinskoj županiji, nikad veća ulaganja na lepoglavskom području

VV | 23.5.2023. u 08:27h | Objavljeno u Našim krajem

Zahvaljujući aktualnoj, HDZ-ovoj Vladi, na cijelom području Varaždinske županije u tijeku su nikad veća ulaganja, a najavljeni su i novi, višemilijunski projekti. Naglašeno je to u subotu u Višnjici, uoči izbora za vijeća mjesnih odbora Grada Lepoglave koji će se održati u nedjelju, 28. svibnja.

Građani Lepoglave u nedjelju će tako imati priliku dati svoju podršku najavljenim investicijama kao zamašnjaku daljnjeg razvoja Grada. Naime, kako je naglasio Robert Dukarić, predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Lepoglava, iako je riječ o izborima za vijeća mjesnih odbora koji nisu toliko razvikani ni medijski praćeni, za njihovo su mjesto i njihove građane itekako bitni.

- Na njima se biraju predstavnici koji će voditi brigu o uređenju i izgrađenosti naših ulica, parkova, šetnica, igrališta, domova. Ti predstavnici obilaze terene i svakodnevno pričaju s građanima o potrebama za bolji razvitak i boljitak našeg grada – naglasio je Dukarić.

Istaknuo je kako je upravo pri kraju investicija uređenja devet dionica nerazvrstanih cesta na pograničnom području Višnjice u ukupnoj duljini od nešto manje od 10 kilometara. Vrijednost projekta veća je od 1,1 milijun eura, a nakon završetka asfaltiranja, u planu je uređenje bankina i oborinske odvodnje, čime će se podići razina prometne sigurnosti i kvaliteta prometne infrastrukture.

Upravo ovaj projekt primjer je kako se i na području Lepoglave, zahvaljujući ovoj Vladi, realiziraju nikad veće investicije. Naime, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja Gradu je dodijelilo više od 2,3 milijuna eura bespovratnih sredstava iz Fonda solidarnosti Europske unije, od čega je dio izdvojen i za sanaciju četiriju velikih klizišta i obnovu mosta Putine.

- Ovdje ne stajemo. U planu su višemilijunski projekti koji će zaokrenuti daljnji razvoj Grada Lepoglave, a ono što svakako treba izdvojiti su investicije izgradnje brze ceste Varaždin – Ivanec – Lepoglava, modernizacije pruge Čakovec – Varaždin – Lepoglava – Zagreb te izgradnja lepoglavske spojnice, prezentacijskog centra Gaveznica – Kameni vrh, Centra Pavlina, staračkog doma na Višnjici, nogostupa diljem lepoglavskog područja, niskonaponske mreže po svim mjesnim odborima, postavljanje rasvjete te zamjena za LED rasvjetu – rekao je Dukarić.

Tu su i nastavak sanacije klizišta na Kameničkom Podgorju, asfaltiranje županijskih i lokalnih cesta na čitavom području grada, uspostava parka prirode na području Ravne Gore, podizanje kvalitete internetske veze na cijelom području grada, dovršetak izgradnje Vatrogasnog doma DVD-a Višnjica, postavljanje putokaza po svim mjesnim odborima te novih autobusnih ugibališta s nadstrešnicama.

- Kako bismo mogli realizirati sve ove projekte, bitno je izaći na izbore za vijeća mjesnih odbora i dati svoj glas listi HDZ-a koja ih zna i može provesti u djelo. Pozivam sve građane da izađu na izbore i daju svoje povjerenje listi broj 1 – poručio je Dukarić.

Predizbornom skupu prisustvovali su i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije te varaždinski župan Anđelko Stričak, tajnik županijskog HDZ-a Alen Runac, potpredsjednik organizacije Damir Poljak te članice i članovi i simpatizeri HDZ-a Lepoglava.

Galerija slika