HDZ Ivanec: "Da su Ivkom-vode razvijali na području cijele bivše općine, do ovog ne bi došlo"

Varaždinske vijesti | 24.1.2022. u 09:50h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Iz ivanečke gradske organizacije HDZ-a osvrnuli su se na sjednicu Gradskog vijeća na kojoj je donesena odluka o raspisivanju lokalnog referenduma po pitanjima dovoza smeća iz Varaždina u Jerovec i pripajanju Ivkom-voda Varkomu.

>> IVANEC Gradsko vijeće jednoglasno donijelo Odluku o raspisivanju referenduma za vodu i otpad

- "Da" ivanečkoj vodi, "ne" tuđem smeću u Jerovcu - teze koje su zagovarali vijećnici našeg kluba. Voda i smeće su prekompleksne teme, od velikog interesa naših sugrađanki i sugrađana i iz tog smo razloga tražili da sjednica bude u pravom smislu tematska, odnosno da se diskutira o tome, no da se glasovanje odgodi za narednu sjednicu, koju smo predlagali da bude već za 7 dana. Taj naš prijedlog nije bio odbijen, nego smo dogovorno, nakon konzultacija i sugestija stručnih službi da se za svaku točku mora glasovati, prihvatili da se ne izjašnjavamo o dnevnom redu, već da ipak idemo predviđenim točkama - kažu iz HDZ-a, odnosno Kluba vijećnika HDZ, HNS i HSU.

- Sjednica je trajala duže nego obično jer nismo željeli dozvoliti da prođe bez ozbiljnije diskusije, jer evidentno je da naše sugrađanke i sugrađani nisu imali dovoljno saznanja zato što su u proteklom periodu do njih dolazile vrlo šture informacije, što je bilo očito i iz većine rasprava prisutnih vijećnika. Isto tako, postavili smo i nekoliko zanimljivih pitanja na koja nismo dobili konkretne odgovore, a pitanja smo bazirali na temama iz razgovora s našim sugrađankama i sugrađanima kojima mnogo toga nije bilo jasno po pitanju "oduzimanja ivanečke vode", kako se to proširilo među našom javnosti. Poput onih kojom točno imovinom raspolaže Ivkom vode (recimo, mehanizacija) i kakav je odnos prema naseljima Grada Ivanca koja nisu u sustavu Ivkom voda kao opskrbljivača vodom. Nije li se i njih trebalo pitati što oni misle i kako će se izjašnjavati o pripajanju Ivkom voda Varkomu, kad su oni u Varkomu … jer, rekli su nam, htjeli bi to čuti iz prve ruke - navodi se na Facebook stranici HDZ-a Ivanec.

- Također, postavili smo pitanje zašto Ivkom-vode kao tvrtku nisu razvijali u smjeru da proširimo područje distribuiranja vode na cijelo područje Grada Ivanca, sve općine i gradove iz tzv. bivše općine Ivanec pa i šire. Tada ne bi imali problema sa distribuiranim količinama koje nam očito sad nedostaju. Konkretne odgovore nažalost nismo dobili. Stoga se nadamo da su naše inicijative za detaljnijim diskusijama polučile dobre rezultate i da javnost nakon ove sjednice zna puno više nego prije - zaključili su iz ivanečkog HDZ-a.