Gradu Ludbregu od Zaklade Sveti Mihael odobren projekt naziva Projekt "STOP cyberbullyingu“

Varaždinske vijesti | 9.3.2022. u 18:44h | Objavljeno u Našim krajem

Gradu Ludbregu kao nositelju odobren je projekt naziva Projekt „STOP cyberbullyingu“ od strane Zaklade Sveti Mihael u iznosu od 6.000,00 kuna.

Projekt će se provoditi osam mjeseci na području Grada Ludbrega i usmjeren je na učenike od 5. do 8. razreda kao primarne ciljane skupine. Osnovni cilj projekta„STOP cyberbullyingu“ je stvoriti sigurno i poticajno okruženje za svu djecu u školi i rad na prevenciji nasilja.

Po projektu planiramo povezati različite dionike u lokalnoj zajednici s ciljem širenja informacija o nasilju na internetu te načinima prevencije takvog ponašanja.

Dionike koje ćemo uključiti su predstavnici Osnovne škole Ludbreg i njihovih stručnih službi (učitelji, pedagozi, defektolozi, psiholozi), predstavnici policijske uprave, predstavnici lokalne samouprave, roditelji i djeca osnovnoškolske dobi.

Aktivnosti koje će se provoditi odnose se na povezivanje i suradnju različitih dionica, provedba edukacije učenika, izrada e-priručnika o nasilju na internetu, provedbu interaktivnih tečajeva i kvizova za djecu te na provedbu informativne kampanje s ciljem osiguranja vidljivosti projekta putem dostupnih online i offline kanala.

-Projektom želimo povećati razinu znanja o nasilju na internetu učenicima od 5. do 8. razreda, potaknuti suradnju između lokalne zajednice, škole i roditelja da se nasilje među učenicima svede na najmanju moguću razinu te spriječiti pojavu nasilnih ponašanja među djecom – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci