Gradu Lepoglavi odobreno više od 33 tisuće eura za digitalnu transformaciju Foto: TZ Grada Lepoglave/ilustracija

Gradu Lepoglavi odobreno više od 33 tisuće eura za digitalnu transformaciju

Grad Lepoglava/vv | 13.7.2023. u 13:17h | Objavljeno u Našim krajem

Projekt predstavlja cjelovito strateško rješenje zelene tranzicije

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrio je Gradu Lepoglavi sufinanciranje troškova za provedbu projekta iz područja pametnih i održivih rješenja u iznosu od 33.456,26 eura.

Ukupna vrijednost projekta koji predstavlja cjelovito rješenje za digitalnu transformaciju grada, povećava otpornost na klimatske promjene te rješava prometne izazove, iznosi 55.760,49 eura, a Fond će ga sufinancirati u iznosu od 60 %.

Riječ je o strateški važnom temelju za daljnju digitalizaciju Grada Lepoglave te uključuje tri važna područja - digitalizaciju prostornih podataka kroz web GIS sustav, analizu i optimiziranje prometnih tokova putem pametnog prometnog rješenja te zelenu tranziciju po pitanju grijanja gradske zgrade.

Sva rješenja obuhvaćena projektom inovativna su i predstavlja cjelovito strateško rješenje zelene tranzicije.

Naime, riječ je o modernom upravljanju prostornim podacima koje za pristup traži jedino internetsku vezu te znatno ubrzava radne procese Grada. Rješenje za automatizaciju grijanja potiče zelenu tranziciju i omogućuje uštede energije, dok sustav brojanja sudionika u prometu omogućuje naprednu analitiku i donošenje odluka u svrhu optimizacije prometa na području Lepoglave.

Rok za provedbu projekta je dvije godine.