Gradu Lepoglavi dodijeljeno 33.456 eura za projekt "Pametna i održiva rješenja" Foto: Grad Lepoglava

Gradu Lepoglavi dodijeljeno 33.456 eura za projekt "Pametna i održiva rješenja"

Varaždinske vijesti | 24.9.2023. u 10:00h | Objavljeno u Našim krajem

Gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić potpisao je s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost ugovor o dodjeli 33.456 eura za realizaciju projekta "Pametna i održiva rješenja".

grad_lepoglava_ugovor_pametna_rijesenja_22092023_1.jpg

Riječ je o potpori koju je Grad Lepoglava ostvario na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za poticanje razvoja pametnih i održivih rješenja i usluga. Projekt je vrijedan 55.760,49 eura, a uz dodijeljena sredstva potpore, preostala sredstva za njegovu provedbu osigurat će Grad Lepoglava.

grad_lepoglava_ugovor_pametna_rijesenja_22092023_2.jpg

– U okviru projekta izradit ćemo GIS sustav koji će sadržavati informacije o komunalnoj infrastrukturi Grada Lepoglave koji će, između ostalog, građanima pružati mogućnost prijavljivanja problema i kvarova. Također, u zgradi gradske uprave postojeću rasvjetu zamijenit ćemo LED rasvjetom te ugraditi "pametne" regulatore koji će štedjeti električnu energiju odnosno regulirati korištenje rasvjete, grijanja i uporabe klime. Također, u okviru projekta pratit ćemo brojnost vozila, posebice teretnih, na državnoj cesti, što će nam biti važan podatak za pokretanje aktivnosti u cilju povećanja sigurnosti u prometu – pojasnio je gradonačelnik Škvarić.

grad_lepoglava_ugovor_pametna_rijesenja_22092023_3.jpg