Gradu Lepoglavi 136.046 kuna za nabavku dječjih igrala Foto: Grad Lepoglava

Gradu Lepoglavi 136.046 kuna za nabavku dječjih igrala

Varaždinske vijesti | 25.7.2018. u 20:00h | Objavljeno u Našim krajem

U Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture u Zagrebu 17. srpnja održano je svečanost potpisivanja 253 ugovora s predstavnicima jedinica lokalne samouprave kojima su odobreni sredstva za prijavljene projekte na javni poziv "Poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima", čija je ukupna vrijednost 117.500.000,00 kn.

Među potpisnicama ugovora je i Grad Lepoglava koji je za svoj projekt nabavke dječjih igrala za potrebe Dječjeg vrtića Lepoglava dobio 136.046 kuna, a što čini 70 posto potrebnih sredstava za realizaciju projekta. Ostalih 30 posto osigurat će Grad Lepoglava.

- Ovo je već 11. program za koji smo dobili potpore u okviru javnih poziva koja su raspisala resorna ministarstva. Njihova je ukupna vrijednost nešto manja od 10 milijuna kuna. To govori o našoj spremnosti i znanju da definirano potrebe te da osiguramo sredstva za provedbu programa kojima ćemo te potrebe zadovoljiti. Pri tome veliku pažnju pridajemo potrebama djece i njihovih obitelji kao što je to u ovom slučaju – istaknuo je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić koji je potpisao ugovor o dodijeli sredstava.

Svečanosti potpisivanja ugovora prisustvovali su ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Nada Murganić i ministar rada i mirovinskog sustava, Marko Pavić.