Dječji vrtić u Višnjici

Gradu Lepoglavi 100.000 kuna potpore za izgradnju dječjeg vrtića u Višnjici

Varaždinske vijesti | 5.5.2020. u 08:00h | Objavljeno u Našim krajem

I dok radovi na izgradnji dječjeg vrtića u Višnjici, unatoč otežavajućim okolnostima uzrokovanih epidemiološkom situacijom, planirano napreduju u okviru najavljenih rokova, Grad Lepoglava, koji projekt izgradnje vrtića u Višnjici financira vlastitim proračunskim sredstvima, ostvario je financijsku potporu za njegovu realizaciju.

Naime, medu 264 prihvaćena projekta, za koje su jedinice lokalne samouprave Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije podnijele zahtjeve za sufinanciranje, je i projekt Grada Lepoglave Izgradnja dječjeg vrtića u Višnjici, za koji je Gradu Lepoglavi odobreno 100.000 kuna potpore.

Riječ je o potpori koju Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije dodjeljuje u okviru Programa održivog razvoja lokalne zajednice.

- Grad Lepoglava jedinstven je među gradovima u Hrvatskoj s obzirom na to da se u njemu grade odnosno ureduju čak dva dječja vrtića - radi se na rekonstrukciji zgrade Dječjeg vrtića Lepoglava, dok se u Višnjici ulazi u završmu fazu izgradnje novog vrtičkog objekta. Investicije su to vrijedne ukupno oko 17 milijuma kuna. I dok smo za vrtić u Lepoglavi kroz Mjeru 7.4 ostvarili potporu u visini od 6.7 milijuna kuna, vrtić u Višnjici gradimo vlastitim proračunskim sredstvima. S obzirom na to da za sve projekte koje provodimo nastojimo osigurati financijsku potporu iz drugih izvora, učinili smo to i u ovom slučaju. Vjerujem da nije riječ o jedinoj potpori koju ćemo ostvariti za realizaciju ovog projekta kojim stvaramo uvjete da sva djeca s gradskog područja pohađaju vrtić. Izgradnjom i otvaranjem vrtića u Višnjici stvorit ćemo dodatne uvjete za ostanak građana u ovom lijepom kutku našeg grada - istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić, zahvalivši se Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske nije na dodijeljenoj potpori.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci