Gradu Ivancu iz EU fondova 2,9 mil. kuna za reciklažno dvorište Foto: VV arhiva / ilustracija

Gradu Ivancu iz EU fondova 2,9 mil. kuna za reciklažno dvorište

Varaždinske vijesti | 9.5.2021. u 15:34h | Objavljeno u Našim krajem

Gradu Ivancu je iz Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja stigla Odluka o financiranju projekta „Uspostava reciklažnog dvorišta Ivanec“, kojom mu je dodijeljeno 2,9 milijuna kuna za izgradnju i opremanje reciklažnog dvorišta.

Sredstva su osigurana iz EU Kohezijskog fonda – Operativni program konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. godine.

- Izgradnju reciklažnog dvorišta planiramo u Nazorovoj ulici, na trenutno neizgrađenoj parceli, u neposrednoj blizini komunalnog poduzeća Ivkoma. Dvorište će biti izgrađeno kao nadziran ograđen prostor namijenjen prikupljanju i privremenom sortiranju manjih količina posebnih vrsta otpada. U svom sastavu imat će sortirnicu i nadstrešnicu, spremnike za otpad, asfaltno-prometno manipulativne te betonske vodonepropusne površine (uključujući i odvodnju oborinskih voda), montažni objekt za zaposlene i dr. – poručio je gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić.

Inače, prijavi projekta prethodilo je prikupljanje raznih dozvola, uključujući i građevinsku te pravo građenja, ali i procjene i mišljenja koja se odnose na utjecaj na okoliš. Uspješnu projektnu prijavu za Grad Ivanec izradila je gradska tvrtka Poslovna zona Ivanec i njen Projektni ured za EU fondove, a on će svu propisanu logističku potporu pružati i tijekom provedbe projekta.

U sklopu projekta provest će se i obavezne aktivnosti informativnog karaktera o održivom gospodarenju otpadom (radijske emisije i 5.000 informativnih letaka za građane). Po završetku projekta, investitor Grad Ivanec će upravljanje reciklažnim dvorištem prepustiti svom komunalnom poduzeću Ivkom.

Ukupna vrijednost projekta je 5,68 milijuna kuna, a Gradu Ivancu narednih dana predstoji potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci