Gradski čelnici obišli obnovljeno dječje igralište u Donjem Kućanu Foto: Grad Varaždin

Gradski čelnici obišli obnovljeno dječje igralište u Donjem Kućanu

Varaždinske vijesti | 24.11.2018. u 11:27h | Objavljeno u Našim krajem

Obnovljeno dječje igralište u Donjem Kućanu obišli su u ponedjeljak gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok, njegov zamjenik Zlatan Avar, predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan i Danijel Kuserbanj, član Gradskog vijeća Grada Varaždina.

- Mi smo ove godine počeli s obnovom svih dječjih igrališta. Sami smo sebi stavili u zadaću da u roku od dvije godine obnovimo sva igrališta jer ona, na žalost, dugo vremena nisu bila uopće obnavljana. Odlučili smo neka dopuniti i dograditi, odnosno postaviti nova. To već radimo pa smo ove godine obnovili već petnaestak - rekao je Čehok prilikom obilaska igrališta.

Dodao da je Kućan bio na redu krajem ove godine ili početkom slijedeće, ali s obzirom na pritužbe građana na dotrajalost i starost igrališta, odlučili su postojeće igralište malo obnoviti i kupiti nova igrala već sada u jedanaestom mjesecu.

- Nama je potrebna suradnja građana. Mi sami ne možemo znati što se od nas očekuje. Tamo gdje nam se jave građani mi ćemo nastojati i prije roka to napraviti. Molim sve za  strpljenje jer već na proljeće će sva igrališta biti pregledana, obnovljena i dograđena gdje je to potrebno. Imamo i zahtjev da vidimo kako će izgledati dječji vrtić, da se podigne kvaliteta usluge pa ćemo sa stručnjacima vidjeti kako će se dograditi i urediti vrtić. Prijava tog vrtića na mjeru 7.4.1 je propala, aplikacija nije prihvaćena i pa smo je ponovili. Postavit ćemo i ogradu  tako da djeca više neće imati slobodan pristup na prugu. Dakle, sve ono što su građani tražili mi ćemo u roku dva mjeseca ovdje ispuniti – izjavio je Čehok.

Predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan također je apelirao na strpljenje građana te dodao kako su građani upozorili na nezaštićen pružni prijelaz. Izvijestio je kako je s pozicije predsjednika Gradskog vijeća uputio HŽ-u apel da se što hitnije postavi određena signalizacija kojom bi se poboljšala sigurnost prometa na tom prijelazu blizu škole i vrtića.

web_igralište_u_kućanu_1.JPG

web_igralište_u_kućanu_2.JPG

web_igralište_u_kućanu_3.JPG