Gradonačelnik Čehok DVD-u Biškupec predao ključeve novog vatrogasnog vozila Foto: Grad Varaždin

Gradonačelnik Čehok DVD-u Biškupec predao ključeve novog vatrogasnog vozila

Varaždinske vijesti | 30.1.2018. u 10:08h | Objavljeno u Našim krajem

Na prigodnoj svečanosti u subotu, Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Biškupec gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok predao je novo vatrogasno vozilo.

Vatrogasno vozilo namijenjeno prijevozu vatrogasaca, vrijedno 257.000 kuna nabavljeno je kao dio programa opremanja novim vozilima dobrovoljnih vatrogasnih društava koja djeluju na području Grada Varaždina. Ovo je već sedmo vozilo koje je nabavljeno iz proračunskih sredstava Grada Varaždina koja se temeljem zakona o vatrogastvu osiguravaju za rad vatrogasnih društava.

dvd-biskupec-novo-vozilo-grad-varazdin-2.jpg

Prilikom predaje ključeva vozila zapovjedniku DVD-a Biškupec, Čehok je napomenuo da ovo vozilo sigurno dolazi u "prave ruke" s obzirom na to da je DVD Biškupec jedno od najaktivnijih vatrogasnih društava u Republici Hrvatskoj, koje je već tri puta predstavljalo državu na vatrogasnoj olimpijadi, a aktivnim uključivanjem u sustav zaštite od požara na području Grada čini jedno od stožernih društava u Gradskoj vatrogasnoj zajednici.

dvd-biskupec-novo-vozilo-grad-varazdin-3.jpg

Kako je ovom prilikom istaknuto, ovo vozilo će sasvim sigurno koristiti vatrogascima, ali i cijeloj zajednici. Vozilo je prije predaje blagoslovio župnik župe Biškupec, a svečanosti je prisustvovalo stotinjak vatrogasaca iz DVD-a Biškupec i dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Štivice, Leštakovca, te sva društva iz Gradske vatrogasne zajednice Varaždin.

Nakon svečane primopredaje vozila održana je redovna 97. godišnja skupština DVD-a Biškupec, na kojoj je prezentiran rad u 2017. godini, koju su prema riječima predsjednika DVD-a Biškupec dr. Tomislava Bogovića, obilježila dva događaja - sudjelovanje muške desetine na vatrogasnoj olimpijadi u Villachu u Austriji i odlazak tri člana DVD-a s navalnim vozilom na ispomoć u gašenju velikog požara u okolicu Drniša. Nakon podjele odlikovanja i priznanja članovima, uz prigodnu svečanost u društvo je primljeno desetero djece od 6 do 8 godina starosti koji su na taj način postali pripadnici vatrogasnog podmlatka DVD-a Biškupec, jednog od najuzornijih vatrogasnih društava na području Varaždina i šire.

dvd-biskupec-novo-vozilo-grad-varazdin-4.jpg