Grade se temelji i prizemlje novog dijela objekta Muzeja planinarstva u Ivancu Foto: Grad Ivanec

Grade se temelji i prizemlje novog dijela objekta Muzeja planinarstva u Ivancu

Varaždinske vijesti | 11.12.2017. u 20:11h | Objavljeno u Našim krajem

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić sa svojim je zamjenikom Brankom Putarekom te glavnom projektanticom, arhitekticom Zdenkom Šarolić iz Studija Nexar, u četvrtak obišao radove na Muzeju planinarstva Ivanec.

Riječ je o radovima u drugoj fazi, koji su počeli nedavnim rušenjem starih objekata i odvozom materijala, a potom nastavljeni armiranobetonskim radovima i polaganjem temeljne podne ploče.

- U ovoj fazi bit će obavljeni radovi na izgradnji prve muzejske etaže (temelji i prizemlje) na bruto površini od 1.500 četvornih metara. Uz zidarske, bit će izvedeni i izolacijski radovi kao i radovi na izvođenju električnih instalacija te sustava vodovoda i odvodnje. Time će se stvoriti pretpostavke za nastavak izgradnje koja obuhvaća izgradnju cijele muzejske zgrade u s krovištem, u rohbau izvedbi – izjavio je Batinić.

- Dakle, sada se gradi dio zgrade u kome će biti smješten glavni muzejski postav i prateći servisni prostori (kotlovnica, sanitarni čvor i dr.). U konačnoj izvedbi muzej će raspolagati s 800 četvornih metara izložbenog prostora na donjoj i gornjoj galeriji – izvijestila je Z. Šarolić.

Radovi u ovoj fazi vrijedni su blizu 600.000 kuna, a u provedenom natječajnom postupku Grad Ivanec je, kao investitor, njihovo izvođenje povjerio najpovoljnijem ponuditelju – Građevinskom poduzeću Mipcro iz Ivanca.

Veliku većinu sredstava za izgradnju, 492.000 kuna, Grad je povukao uspješnim kandidiranjem na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU (iz Programa podrške regionalnom razvoju), dok je ostatak osiguran u gradskom proračunu.

S obzirom na to da je riječ o kapitalnoj investiciji u društvenoj nadgradnji koja iziskuje visoka financijska sredstva, Grad Ivanec vrlo aktivno radi kako bi što više novca za daljnju realizaciju ovoga projekta pribavio iz vanjskih izvora, prvenstveno iz EU fondova i resornih ministarstava pa je tako ovaj projekt kandidiran na EU natječaj INTERREG Slovenija – Hrvatska te na natječaj Ministarstva kulture RH.

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci