Građani Banfice žele "Živjeti z Dravo-m", ali imaju i puno očekivanja Foto: Grad Varaždin

Građani Banfice žele "Živjeti z Dravo-m", ali imaju i puno očekivanja

I.D./Varaždinske vijesti | 1.12.2016. u 12:33h | Objavljeno u Našim krajem

U multimedijskom prostoru varaždinskog 6. mjesnog odbora na Banfici, građanima je u srijedu predstavljen projekt "Živjeti z Dravo-m".

Riječ je o projektu koji Grad Varaždin provodi u suradnji s Hrvatskom šumarskim institutom. Glavne značajke projekta kojim će se, kako najavljuju iz Grada, već sljedeće godine u Dravsku park šumu te na popularnu Dravsku špicu vratiti građani i sadržaji, predstavili su gradonačelnik Goran Habuš i znanstvenik Hrvatskog šumarskog instituta dr. Miroslav Benko.

Velik odaziv građana koje je uvodno pozdravila predsjednica 6. MO Gordana Marsenić, te brojna pitanja i sugestije u raspravi poslije prezentacije projekta, pokazali su da građani tog dijela Varaždina koji je najbliži rijeci Dravi podržavaju projekt, ali imaju i puno očekivanja.

- Nekada je Varaždin vikendom živio na Dravi, a sada želimo vratiti sadržaje koji će privući djecu, obitelji, rekreativce i sportaše i umirovljenike. Uz očuvanje vrijednosti šume nisu predviđene nikakve velike gradnje već uvođenje sadržaja koji će ponovo u većem broju privući građane na rijeku – jedan je od zaključaka uspješnog skupa građana Banfice.