Grad Varaždinske Toplice ulaže u svoje mlade: za studentske stipendije dosad izdvojeno čak 1,5 mil. kuna Foto: Grad Varaždinske Toplice

Grad Varaždinske Toplice ulaže u svoje mlade: za studentske stipendije dosad izdvojeno čak 1,5 mil. kuna

Varaždinske vijesti | 21.12.2021. u 18:06h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Da Grad Varaždinske Toplice ulaže u svoje mlade dokaz je i iznos od 1,5 milijuna kuna koje je dosad iz svog proračuna osigurao za studentske stipendije, a jedan je od rijetkih u kojem pravo na stipendije imaju svi redovni studenti.

Grad je samo ove godine za stipendije 63 studenata u svom proračunu osigurao ukupno 315 tisuća kuna, a kako je naglasila gradonačelnica Dragica Ratković u subotu prilikom njihove dodjele, iznosom od 500 kuna mjesečno, Grad svojim studentima i njihovim roditeljima nastoji barem malo olakšati školovanje.

varazdinske_toplice_stipendije_21122021_2.jpg

- Drago mi je da se u zadnjih nekoliko godina broj stipendija povećava te da imamo prilike potpomagati školovanje sve većeg broja naših studenata. Kvalitetno obrazovanje bilo nam je i bit će jedan od najvažnijih prioriteta jer jedino tako stvaramo konkurentne i sposobne ljude koji će sutra moći odgovoriti na sve izazove i na kojima budućnost ostaje – poručila je gradonačelnica Ratković.

varazdinske_toplice_stipendije_21122021_3.jpg

Jedan od stipendista je Danijel Knapić, student 4. godine strojarstva na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu koji je istaknuo kako stipendije studentima puno pomažu.

-Imam puno obaveza, ali uvijek se nađe i vremena za izlaske i za druženje. Fakultet je zahtjevan i ima puno posla – rekao je Danijel te dodao kako se u Varaždinske Toplice planira vratiti ako će imati prilike za zaposlenje.

Danijelova majka, Anita Knapić naglasila je kako im, s obzirom na velike troškove studentskog života u Zagrebu, stipendija puno pomaže. Istaknuvši da bi trebalo više ulagati u studente i njihovo školovanje dodala je da se nada da će njezin sin Danijel nakon fakulteta pronaći posao kako bi se ulaganje u njegovo školovanje i isplatilo.

varazdinske_toplice_stipendije_21122021_4.jpg

Stipendiju je dobila i Klara Ivanek, studentica 2. godine Pravnog fakulteta u Zagrebu. Ona joj, kako kaže, puno znači zbog velikih troškova studentskog života, a studij joj nije jako zahtjevan već naglašava da je ključ uspjeha dobra organizacija vremena.

U posljednje četiri godine Grad Varaždinske Toplice je samo za studentske stipendije iz svog proračuna izdvojio čak 1.496.500 kuna, a kako je najavila gradonačelnica Ratković, u narednim će godinama kao vlast koja prepoznaje važnost obrazovanja u tom smjeru i nastaviti.

varazdinske_toplice_stipendije_21122021_1.jpg

varazdinske_toplice_stipendije_21122021_5.jpg

varazdinske_toplice_stipendije_21122021_6.jpg

varazdinske_toplice_stipendije_21122021_7.jpg

varazdinske_toplice_stipendije_21122021_8.jpg