Grad Varaždinske Toplice priprema jedan od najvećih projekata – izgradnju novog stambenog naselja

| 5.3.2021. u 08:34h | Objavljeno u Našim krajem

Pred Gradom Varaždinskim Toplicama još je jedan veliki projekt - izgradnja novog naselja. Riječ je o važnoj investiciji od iznimnog značaja za sve stanovnike grada, posebice za one mlade, koji nastoje riješiti svoje stambeno pitanje.

Kako bi se moglo nastaviti s pripremanjem dokumentacije za ovu veliku investiciju, gradonačelnica Dragica Ratković predala je u Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine zahtjev za darovanje nekretnine Varaždinskim Toplicama koja je u vlasništvu Republike Hrvatske, a na kojoj je planirana izgradnja novog naselja.

Radi se o nekretnini površine 44.000 kvadrata kod izlaza iz Varaždinskih Toplica prema Ludbregu, na kojoj bi niknuo novi kvart namijenjen za stambeno zbrinjavanje ljudi, odnosno za zgrade i individualnu gradnju. Spomenuti projekt prije svega osigurao bi stambeno zbrinjavanje mladih obitelji, kao i one koji bi zbog svoje profesije odnosno stručnosti u zdravstvenom sektoru, svoje zaposlenje mogli naći upravo na području Varaždinskih Toplica.

- Na našem području specifična je situacija sa zemljištima zbog konfiguracije tla jer smo u kotlini uz dolinu rijeke Bednje. Upravo se zato javlja potreba za novim naseljem. Posljednje četiri godine vidljiv je veliki napredak na području Varaždinskih Toplica koje su veliko gradilište. Rade se nove investicije za koje će biti potrebni ljudi, a preduvjet za nova naseljavanja su nekretnine, odnosno vlastiti stambeni prostor. Stoga se želimo širiti i napredovati u svim segmentima kako bismo privukli, između ostalog, mlade obrazovane ljude koji će pomoći razvitku našeg grada – rekla je gradonačelnica Ratković.

Podsjetila je kako je u tijeku i izgradnja spinalnog centra u koji će dolaziti ljudi koji su u najboljim godinama, liječnici i stručnjaci koji će sigurno trebati smještaj. Ujedno, na području grada se odvijaju i brojne privatne investicije u svrhu turizma koje će također zahtijevati smještajne kapacitete.

- Ispunjeni su svi uvjeti koji se traže od nas, pripremili smo kvalitetnu dokumentaciju i imamo uvjete da dobijemo nekretninu u vlasništvo Grada Varaždinskih Toplica – poručila je gradonačelnica.

Pozitivnim je projekt ocijenila i državna tajnica u Ministarstvu Sanja Bošnjak te Marija Pavić koje su u radnom sastanku s gradonačelnicom Ratković analizirale cjelokupnu pripremljenu dokumentaciju. Slažu se u ocjeni da bi to bio veliki projekt za Varaždinske Toplice koji je usmjeren ka daljnjem razvoju grada i poboljšanju demografske slike Varaždinskih Toplica.

ministarstvo_drzavne_imovine_2.JPG

ministarstvo_drzavne_imovine_3.JPG

ministarstvo_drzavne_imovine_4.JPG

ministarstvo_drzavne_imovine_5.JPG

ministarstvo_drzavne_imovine_6.JPG