Grad Varaždinske Toplice ove godine stipendira 71 studenta

| 19.12.2020. u 16:35h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Varaždinske Toplice i ove godine dodjeljuje stipendije redovitim studentima s područja grada, kako bi potaknuo što više mladih ljudi na nastavak školovanja, ali i na ostvarivanje što boljih rezultata tijekom studija. Stipendije se dodjeljuju za akademsku godinu 2020./2021., i to za razdoblje od 1. listopada 2020. do 31. srpnja 2021. godine, u visini od 500,00 kuna.

Grad ove godine stipendira 71 studenta za što je iz proračuna izdvojeno 355.000 kuna. Gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković ističe da je ovo četvrta godina kako su stipendije dobili svi redoviti studenti s područja grada.

– Ovo je velika pomoć studentima i njihovim obiteljima. Kada sam 2017. izabrana za gradonačelnicu u razgovoru s mladima i kroz ankete došli smo do informacija da ima puno studenata kojima nedostaju financijska sredstva za normalno studiranje. Ideja je bila da svim redovnim studentima s područja našeg grada pripada stipendija. 500 kuna nije malo, da imaju za javni prijevoz, prehranu. Svake godine imamo sve više studenata što znači da su dobri i da uče. Ove godine 71 student se prijavio, zadovoljio sve uvjete i danas smo potpisali ugovore. Tako na najbolji mogući način završavamo godinu – naglašava gradonačelnica.

Ove godine nije održan zajednički susret svih stipendista, već su studenti i njihovi roditelji u gradsku vijećnicu dolazili i ugovore potpisivali pojedinačno, u skladu s epidemiološkim preporukama.