Grad Varaždinske Toplice krenuo u izmjenu i dopunu Prostornog plana

J.Š./Varaždinske vijesti | 4.12.2016. u 20:00h | Objavljeno u Našim krajem

Kako bi osigurali uvjete za daljnji gospodarski razvoj Varaždinskih Toplica, odnosno uvjete, između ostalog, za širenje gospodarske djelatnosti pojedinih tvrtki, Grad Varaždinske Toplice krenuo je u izmjenu i dopunu Prostornog plana. Inicijativa za pokretanje izmjena i dopuna stigla je od gospodarstvenika Josipa Obada, vlasnika Metalne galanterije Obad iz Poljane Donje.

Pozdravljamo ovu inicijativu koja potvrđuje da naši vrijedni gospodarstvenici rade i stvaraju. Drago mi je što je Gradsko vijeće prepoznalo potrebe naših gospodarstvenika i jednoglasno donijelo odluku o pokretanju postupka izmjene i dopune Prostornog plana kako bi mogli udovoljiti zahtjevima topličkog gospodarstva koje evidentno ide naprijed. Inicijative za širenje i povećanje proizvodnje znači otvaranje novih radnih mjesta što je svakako dobra vijest za građane Varaždinskih Toplica – izjavila je gradonačelnica Goranka Štefanić.

Posao izmjene i dopune Prostornog plana trebao bi se obaviti tijekom naredne godine, a sredstva će se osigurati sam Grad u proračunu za iduću godinu.

Gradsko vijeće Varaždinskih Toplica jednoglasno je donijelo i odluku da se posao održavanja javne rasvjete na području grada u slijedećih dvije godine povjeri ludbreškoj tvrtki Lukom. Naime, njihova je ponuda bila najbolja što potvrđuje podatak da je kod ocjenjivanja njihova ponuda dobila maksimalnih 70 bodova.

Vijećnici su također jednoglasno potvrdili izvješće o radu topličke komunalne tvrtke Forum za 2015. godinu. Naime, tvrtka Forum u prošloj je godini zabilježila značajan rast poslovnih prihoda u odnosu na 2014. godinu. Ovakvo poslovanje rezultiralo je u konačnici i ostvarenjem dobiti. Sve to bilo je i više nego dovoljno da izvješće o poslovanju komunalne tvrtke Forum dobije jednoglasnu potvrdu Gradskog vijeća Varaždinskih Toplica.