GRAD VARAŽDIN Osigurati normalan rad ustanova u društvenim djelatnostima

Varaždinske vijesti | 4.1.2023. u 14:26h | Objavljeno u Našim krajem

S ravnateljima kulturnih i drugih društvenih ustanova Grada Varaždina danas je gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj održao radni sastanak.

Zajedno sa zamjenikom Miroslavom Markovićem te pročelnicom za društvene djelatnosti Danijelom Vusić razgovarao je o načinu na koji će te ustanove funkcionirati i ostvarivati programe rada u narednom razdoblju.

Imperativ sastanka bio je kako osigurati rad ustanova u vrijeme kada Grad Varaždin nema izglasan proračun, a izvjesni su i izbori za Gradsko vijeće.

Kao što su izvijestili ravnatelji ustanova u kulturi, intendantica HNK u Varaždinu Senka Bulić, ravnatelj Koncertnog ureda Raymond Rojnik, ravnatelj knjižnice Mario Šoštarić i ravnatelj gradskog muzeja Miran Bojanić Morandini, ustanove su spremne ostvarivati svoje planove pa Varaždinci neće biti prikraćeni za njihove usluge.

U tim smislu normalan rad najavile su i ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Lana Vukalović Velimirović i Jelena Toth, direktorica ureda Turističke zajednice Grada Varaždina.

Gradonačelnik Neven Bosilj upozorio je na važnost pridržavanja zadanih financijskih limita u okviru kojih je potrebno osigurati normalno funkcioniranje svih ustanova do donošenja novog proračuna Grada Varaždina

Istovremeno, bila je to prilika da se iznesu sada dostupni podaci o tome koliko su varaždinske ustanove u kulturi dobile sredstava od nadležnog ministarstava.

Tako je Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu prema dosad objavljenim podacima dobilo ukupno 843.000,00 kn, Gradski muzej u Varaždinu 160.000,00, Koncertni ured Varaždin 650.000,00 kn dok je Gradska knjižnica dobila 350.000,00 odobrenih sredstava.

Ukupno je za Varaždin do sada odobreno 2.503.000,00 kuna odnosno 332.205,19 eura što uključuje i odobrena sredstva za rad udruga, umjetničkih organizacija i samostalnih umjetnika, dok podaci o ostalim prijavljenim programima još uvijek nisu dostupni te se očekuju narednih dana.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci