Grad Varaždin: Neće biti mini zoološkog vrta Beli kipi

vv / grad varaždin | 1.3.2020. u 15:28h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Varaždin odlučno opovrgava da je bilo tko i bilo kada najavio gradnju zatvora za životinje ili bilo kakvoga prostora u kojemu bi životinje živjele u kavezima ili pak u uvjetima stvorenim za zabavu građana i zlostavljanje životinja.

Objavljeno je to na FB stranici Grada Varaždina, nakon što su Prijatelji životinja reagirali na navod koji su Varaždinske vijesti prenijela sa zadnjeg kolegija varaždinskoga gradonačelnika Ivana Čehoka. Tada je, uz ostalo, rekao kako „danas ne možete djetetu pokazati seosku staju ili mjesto gdje je netko u suživotu s konjima i drugim životinjama” pa bi se stoga moglo “na području Belih kipa, uz skloništa za životinje, napravi i mini zoološki vrt”, a “cijeli sjeverni dio grada, prema starom rukavcu Drave, pretvorit ćemo u takvu zelenu zonu u edukativne svrhe”.

-Naprotiv, gradonačelnik je rekao da će cijeli prostor Belih kipa biti otvorena zelena zona sa utočištima za životinje te objektima za domaće životinje te tako postići i svrhu edukacije djece o biostaništu, o prostorima u kojima životinje prirodno žive kao i o međusobnoj ovisnosti biljnoga i životinjskoga svijeta. U tome smislu se govori o mini zoo parku ili vrtu, pojašnjavaju danas u Gradu Varaždinu te poručuju Udruzi Prijatelji životinja da ubuduće prvo provjere o čemu je riječ jer i inače na tjednoj razini surađuje sa Gradom.