Grad Varaždin ipak spreman osigurati prilaz zgradama na raskrižju Supilove i Zagrebačke

vv | 28.11.2023. u 15:35h | Objavljeno u Našim krajem

Konačno je na vidiku rješenje za nepostojanje prilaza ulazima stambenih zgrada na raskrižju Supilove i Zagrebačke ulice, neposredno uz varaždinski poslovni toranja Euroherca.

Kako što smo izvještavali, nakon što je najvišu zgradu u Varaždinu,  VTC, kupio Marlex, postalo je jasno da stanari spomenutih zgrada praktički nemaju vlastita parkirališta i pristup ulazima, koji su s „dvorišne“ strane prema VTC-u i dječjem vrtiću jer  je skoro svo to zemljište, ali i ono ispred zgrada, postalo naknadno dio čestice VTC-a, iako su ga godinama koristili stanari za prolaz i parkiranje.

Shvativši koliko problem stvara stanarima okolnih zgrada nemogućnost pristupa ulazima, Marlex je ponudio rješenje: Grad Varaždin neka od kupi dio za javnu cestu po cijeni između procjene svog i tvrtkinog vještaka, pri čemu će besplatno dobiti nemali dio zelenila.

Iako razuman, takav prijedlog su odbacivali u Gradu Varaždinu to isticali da bi to previše koštalo.  No, čini se da se to ipak mijenja.

-Budući da ćemo mi imati troškove čišćenja i održavanja, očekujem od Marlexa da odobri značajan popust kod kupnje njegovog zemljišta za prolaz i pristup ulazima zgrada uokolo VTC-a te tako pokaže društvenu odgovornost, rekao je na sjednici Gradskog vijeća varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj, koji je zatražio od komunalnog pročelnika da utvrdi i zašto se još nije odgovorilo Marlexu na dopis u vezi uređenja prostora između vodotornja i objekta VA-MA, koji je tvrtka kupila i preuređuje.  

Ovakav istup Bosilja uslijedio je nakon što je Damir Habijan, vijećnik i predsjednik varaždinskog HDZ-a, ukazao da investitor u VAMA-u čeka već godinu dana na odgovor na dopis u vezi uređenja prostora uz objekt koji je kupio, kao i stanari zgrada oko VTC-a čekaju rješenje za parkirališta i posebice pristup svojim ulazima, koje ne može biti u vidu darovanja jer je Marlex zemljište stekao kupnjom i kao poduzeće mora s njima postupati sukladno zakonu.