Dino Petek, Vedran Dužević, Marko Moravec i Dario Stmečki

Održan treći od ukupno četiri turnira masters serije Pikado saveza Varaždinske regije

| 13.1.2019. u 17:50h | Objavljeno u Sport

U pivnici Stari Mlin u Trnovcu održan je treći od ukupno četiri turnira masters serije Pikado saveza Varaždinske regije. Domaćin turnira bio je Pikado klub Varaždin 1811, ekipa Đeksons Five.  Popularnost pikada u Varaždinu raste iz dana u dan, a tome svjedoči i odlična posjećenost ovog turnira na kojem je nastupalo četrdesetak natjecatelja, a turnir je posjetio i hrvatski reprezentativac u pikadu, Mišo Stanković iz zagrebačke ekipe Janje Alfa Team.

Pobjednik turnira u pojedinačnoj konkurenciji bio je Marko Moravec, član ekipe Đeksons Five, koji je u finalu pobijedio klupskog kolegu Daria Strmečkog. Treće mjesto pripalo je Vedranu Duževiću iz ekipe Sombrero.

Najveći izlaz na turniru ostvario je Dino Petek, član ekipe Lovac 1, koji je uspio završiti partiju na 168, te izazvao oduševljenje svih prisutnih natjecatelja.

Nakon službene discipline održan je i neslužbeni turnir u DYP parovima, a prvo mjesto osvojili su Dario Strmečki i Miloš Kefelja koji su finalu bili bolji od Ljubomira Korena i Dražena Devčića.

Igru kakvu je prikazao Dario Strmečki je bila zastrašujuća, naime nitko od konkurenata nije imao tako visoki prosjek bacanja koji je u jednom trenutku iznosio više od 100 bodova po bacanju, a takvim visokim prosjekom mogu se pohvaliti samo igrači vrhunske kvalitete.

Treće mjesto pripalo je Dominiku Božiću i Tomislavu Kaniškom, odličnim igračima iz ekipe Oktan koja ove godine drže prvo mjesto B lige.