GRAD NOVI MAROF Osigurano 45 tisuća eura za projekt adaptacije zgrade „Stare škole” u Presečnu

| 15.7.2023. u 09:16h | Objavljeno u Našim krajem

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije donijelo je važnu odluku koja će omogućiti sufinanciranje projekta adaptacije zgrade "Stare škole" u Presečnu.

Nositelj ovog projekta je Grad Novi Marof, koji je dobio financijsku podršku u okviru Programa podrške regionalnom razvoju.

Adaptacija zgrade "Stare škole" u Presečnu predstavlja važan korak prema modernizaciji i revitalizaciji infrastrukture Grada.

Odobren je iznos od 45 tisuća eura koji će biti iskorišten za sufinanciranje energetske obnove navedene zgrade. Ova investicija ima za cilj poboljšanje energetske učinkovitosti objekta te stvaranje održivog i ekološki prihvatljivog prostora.

Grad Novi Marof izražava zadovoljstvo što je njihov projekt prepoznat i podržan od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Ova financijska podrška omogućit će realizaciju projekta i ostvarenje postavljenih ciljeva u pogledu energetske obnove, a sami projekt omogućit će poboljšanje kvalitete prostora, osigurati uštedu energije i smanjenje troškova te pridonijeti očuvanju okoliša.

-Nastavljajući s provedbom projekta, Grad će nastojati unaprijediti infrastrukturu te pridonijeti daljnjem stvaranju održivog okruženja. Energetska obnova zgrade "Stare škole" ima dvostruki učinak - poboljšanje kvalitete života građana i doprinos očuvanju okoliša - rekao je gradonačelnik Grada Novi Marof Siniša Jenkač i zahvalio Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU na podršci koja će omogućiti ostvarenje ove važne investicije.