GRAD NOVI MAROF Besplatni laptopi za učenike prvih razreda srednje škole Foto: Grad Novi Marof

GRAD NOVI MAROF Besplatni laptopi za učenike prvih razreda srednje škole

Varaždinske vijesti | 9.9.2021. u 08:53h | Objavljeno u Našim krajem

Rijetko koji grad ulaže u srednjoškolsko obrazovanje kao Grad Novi Marof. Najnovije u nizu ulaganja su besplatni laptopi za sve učenike prvih razreda Srednje škole Novi Marof za što je Grad iz svog proračuna izdvojio skoro 120 tisuća kuna.

Sama podjela laptopa održala se u srijedu u Kulturnom centru Ivan Rabuzin u Novom Marofa, a bila je to prilika da se još jednom naglase ulaganja u školstvo odnosno ulaganje u budućnost Novog Marofa.

novi_marof_srednja_skola_08092021_06.JPG

Iako Grad Novi Marof nije osnivač srednje škole, redovito ulaže u srednjoškolsko obrazovanje pa je tako osim prijenosnih računala, za učenike prvih razreda u potpunosti financirao i nabavu udžbenika, a za tu stavku iz proračuna je izdvojena 51.571,24 kuna. Uz to, Grad financira i prijevoz učenika koji žive unutar pet kilometara od sjedišta škole.

Kako je naglasio gradonačelnik Siniša Jenkač, ovim ulaganjem Novi Marof nastavlja dobru tradiciju.

– Unazad nekoliko godina, Grad Novi Marof učenicima osigurava laptope i udžbenike čime potpomaže i podupire srednjoškolsko obrazovanje. Riječ je o iznosu od oko pet tisuća kuna po učeniku što su značajna sredstva. Time roditeljima naših srednjoškolaca uvelike olakšavamo početak nove školske godine – rekao je gradonačelnik Jenkač.

novi_marof_srednja_skola_08092021_01.JPG

Grad prati djecu tijekom cijelog njihovog obrazovanja, od naknada za novorođenčad, preko sufinanciranja vrtića, produženog boravka u osnovnim školama pa do stipendija za deficitarna srednjoškolska zanimanja i studente.

– Svim ovim ulaganjima dajemo doprinos razvoju školstva na području Novog Marofa. Želimo da se naša srednja škola i dalje razvija, da ima dovoljno učenika i perspektivu u budućnosti – kazao je Jenkač i naglasio kako će Grad ove godine izdvojiti ukupno šest milijuna kuna za obrazovanje.

Ravnatelj Srednje škole Novi Marof Nikola Žganec istaknuo je kako rijetko koji grad pomaže jednoj srednjoškolskoj ustanovi kao Grad Novi Marof.

novi_marof_srednja_skola_08092021_02.JPG

– Novi Marof izdvaja velika sredstva za srednjoškolsko obrazovanje i to je velika pomoć roditeljima. Osim prijenosnih računala i udžbenika za sve učenike prvih razreda, Grad u potpunosti financira i javni prijevoz za tridesetak naših učenika – naglasio je ravnatelj Žganec i zahvalio gradonačelniku Jenkaču na svim ulaganjima koja podižu standard srednjoškolskog obrazovanja. Dodao je kako u današnje vrijeme veliki broj poslova zahtijeva razumijevanje i primjenu računalne znanosti s ciljem što veće produktivnosti i konkurentnosti.

– Stalno ulažemo u podizanje kvalitete nastave i opremljenosti škole. U suradnji sa Gradom Novi Marof nabavili smo kvalitetna prijenosna računala i na taj način omogućujemo našim učenicima da se samostalno, odgovorno, učinkovito i primjereno koriste digitalnom tehnologijom za učenje, život i rad u društvu koje se vrlo brzo mijenja – zaključio je ravnatelj.

novi_marof_srednja_skola_08092021_03.JPG

novi_marof_srednja_skola_08092021_04.JPG

novi_marof_srednja_skola_08092021_05.JPG

novi_marof_srednja_skola_08092021_07.JPG

novi_marof_srednja_skola_08092021_08.JPG

novi_marof_srednja_skola_08092021_09.JPG

novi_marof_srednja_skola_08092021_10.JPG

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci