Grad Ludbreg digitalizirao sustav pravdanja javnog novca u sportu Foto: Grad Ludbreg

Grad Ludbreg digitalizirao sustav pravdanja javnog novca u sportu

| 15.9.2020. u 10:30h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Potpunu digitalizaciju pravdanja namjenskih sredstava iz proračuna u segmentu sporta provest će Grad Ludbreg i tako omogućiti uvid korištenja javnog novca u realnom vremenu. Uz to, svim sportskim klubovima omogućit će se lakše digitalno upravljanje kroz jednostavniju i bržu naplatu članarina, vođenje evidencije dolazaka na trening, bilježenja primarnih kontakata sportaša kao prevenciju širenja koronavirusa i sl.

Sve je to predstavio gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić te potpisao ugovor sa zagrebačkom tvrtkom Fortis Labor koja je sredstvima EU fondova razvila aplikaciju “SOM sport” te omogućila cijeli ovaj proces.

- U posljednjih par godina smo konstantno smo unaprijeđivali suradnju sa Sportskom zajednicom Ludbrega, a sada smo je podigli na još višu novu razinu i pojednostavili i ubrzali procese između Grada Ludbrega, sportskog saveza Ludbrega i sportskih klubova. Do sada se sve radilo uz obilje papirologije i gubitak vremena, a sada će sve ići kroz ovu aplikaciju, brže i jednostavnije. Također, moći ćemo imati i točan pregled broja sportaša u gradu, pogotovo kroz sve demografske podatke, dob, spol i slično i na temelju toga planirati daljni razvoj i procese u gradu. Klubovima će ovo biti iznimno potreban alat koji će im pojednostaviti i ubrzati rad koji u pravilu obavljaju treneri u klubu, poput ubiranja novaca iz članarina. Sad će se oni baviti treninzima i djecom, a odgovorne osobe će iznimno lako kroz par klikova raditi posao koji nerijetko traje i po dva tjedna. Isto je i oko pravdanja javnih sredstava, više nas se neće zatrpavati silnim registrima, već će sve biti digitalizirano i odmah vidljivo - predstavio je gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić.

Direktor tvrtke Fortis Labor Lorenzo Gašparić izrazio je zadovoljstvo što je Ludbreg prepoznao rješenje koje su razvijali i najavio daljnje nadogradnje sustava.

- SOM Sport više nije eksperiment. Razvijen i osmišljen u Hrvatskoj u potpunosti je u funkciji već u desetak gradova i županija i povratne infomacije su odlične. Ovo je jedinstvena aplikacija koja omogućuje da sportski klubovi vode cijeli operativni dio vlastitog djelovanja doslovno kroz par klikova. Istodobno grad Ludbreg u realnom vremenu znat će koliko je namjenskih sredstava isplaćeno, koliko je opravdano, a naša intencija je da kroz ovaj sustav već iduću godine budu provedeni i natječaji i da se cijela sportska birokracija potpuno digitalizira - ispričao je Lorenzo Gašparić.