Grad Lepoglava: Udruga umirovljenika Lepoglava obilježila 25 godina djelovanja Foto: Grad Lepoglava

Grad Lepoglava: Udruga umirovljenika Lepoglava obilježila 25 godina djelovanja

Varaždinske vijesti | 15.12.2019. u 16:30h | Objavljeno u Našim krajem

Udruga umirovljenika Lepoglava svečanom je sjednicom Skupštine, održanom 12. prosinca 2019., obilježila 25. godišnjicu djelovanja.

Osnovana 1994. godine s ciljem okupljanja umirovljenika i starijih osoba te organizacije društvenog života svojih članova kao i skrbi za starije, bolesne, nemoćne te članove slabog imovinskog stanja, tijekom dva i pol desetljeća djelovanja Udruga je brojnim aktivnostima, projektima i programima pružala snažnu potporu svojim članovima te obogaćivala društveni život osoba treće životne dobi, ali i dala značajan doprinos razvoju Grada Lepoglave za što je ove godine nagrađena gradskom plaketom.

Udruga danas broji 360 članova, a u 25 godina postojanja kroz Udrugu je prošlo njih 800. Na brojne provedene aktivnosti kao i realizirane projekte i programe, realizirane i u suradnji s drugim organizacijama civilnog društva, na održanoj je svečanoj sjednici Skupštine podsjetila predsjednica Udruge Marija Varović. Podsjetila je na brojne organizirane izlete na kojima su članovi Udruge upoznavali Hrvatsku, zatim na organizaciju međusobnih kao i međugeneracijskih druženja, sudjelovanje na aktivnostima koje je organizirao Savez udruga umirovljenika Varaždinske županije čije Udruga umirovljenika Lepoglava član, na druženja s ostalim srodnim udrugama i sudjelovanje na međunarodnim projektima. Istaknula je pri tom da se tako brojne aktivnosti ne bi mogle realizirati bez snažne potpore Grada Lepoglave.

- Starost nije lijepa, ali je neizbježna no možemo je učiniti boljom i ljepšom. Mi to činimo - zaključila je Varović ne zaboravljajući se prisjetiti dugogodišnjeg predsjednika Udruge Josipa Paljak kojem je ovom prigodom posthumno dodijeljena zahvalnica za njegov nemjerljiv doprinos u razvoju Udruge. Zahvalnice su uručene i drugim zaslužnim članovima kao i ustanovama, institucijama i organizacijama civilnog društva s kojima je Udruga surađivala.

- Jedna ste, po broju članova, od većih, ali i aktivnijih članica Saveza udruga umirovljenika Varaždinske županije. Imate sreću što vas vode ljudi koji cijelog sebe daju za udrugu i umirovljenike. Bio je takav vaš bivši predsjednik Josip Paljak, a takva je i vaša sadašnja predsjednica Marija Varović. Izuzetno je važno i to što imate veliku potporu Grada Lepoglave - poručila je okupljenima predsjednica Saveza udruga umirovljenika Varaždinske županije Jadrana Bahlen uručivši pri tom Udruzi priznanje Saveza za 25 godina uspješnog djelovanja.

Čestitke Udruzi uputio je i lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić.

- Za ostvareno u 25 godina postojanja zaslužujete čestitke, ali i zahvale što brinete o umirovljenicima na gradskom području. Ne činite to sami jer uz vas stoji Grad Lepoglava koji dugi niz godina podupire vaš rad. I sada radimo na projektima koji bi trebali povećati kvalitetu života osoba starije životne dobi. Zajedno s Centrom za socijalnu skrb iz Ivanca i Općinom Bednja pokrenuli smo višemilijunski projekt u okviru kojeg bi u Lepoglavi trebali urediti obiteljski centar
za osobe starije životne dobi. Ovih dana traje isplata božićnica umirovljenicima slabijeg ekonomskog statusa. Sadašnji iznos te božićnice, kao i uskrsnog novčanog dara, iduće ćemo godina povećati – poručio je umirovljenicima gradonačelnik Škvarić.

Skupština je završila druženjem članova udruge kojima su se pridružili i gosti među kojima i predstavnici udruga umirovljenika iz susjednih gradova i općina.

skupstina_umirovljenika_14.jpg

skupstina_umirovljenika_13.jpg

skupstina_umirovljenika_12.jpg

skupstina_umirovljenika_10.jpg

skupstina_umirovljenika_09.jpg