GRAD LEPOGLAVA Štete od poplave možete prijaviti do 1. lipnja, evo detalja Foto: Grad Lepoglava

GRAD LEPOGLAVA Štete od poplave možete prijaviti do 1. lipnja, evo detalja

Grad Lepoglava/vv | 25.5.2023. u 13:56h | Objavljeno u Našim krajem

Župan Varaždinske županije donio je 24. svibnja Odluku o proglašenju prirodne nepogode poplave i Odluku o proglašenju prirodne nepogode klizanje, tečenje, odronjavanje i prevrtanje zemljišta.

Pozivaju se građani s područja grada Lepoglave da prijave za nastalu štetu podnesu na propisanom obrascu uz potrebne priloge u roku od 8 dana od dana proglašenja prirodne nepogode tj. od 24. svibnja do 1. lipnja, neposredno predajom u Jedinstvenom upravnom odjelu Grada Lepoglave ili  putem e-pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

U slučaju bilo kakvih pitanja ili nejasnoća, možete se obratiti Jedinstvenom upravnom odjelu Grada Lepoglave na broj telefona 042/770-411 ili dolaskom u JUO Grada Lepoglave radnim danom od 07 do 15 sati.

Štete se prijavljuju na zakonom propisanom Obrascu PN koji mora biti popunjen u cijelosti.

Uz Obrazac PN obavezno se prilaže:

            – preslika osobne iskaznice i

            – preslika kartice žiro računa

U obrascu PN je nužno navesti za svaku poljoprivrednu kulturu broj čestice i katastarsku općinu na kojoj se nalazi, površinu na kojoj se nalazi, ukupan broj stabala ili trsova, postotak oštećenja pojedine kulture te MIBPG broj OPG-a.

Za štetu na građevinama uz obrazac PN potrebno je popuniti i dostaviti DODATAK obrascu PN te je poželjno priložiti i fotografije (ako ih prijavitelji posjeduju).