Grad Lepoglava sportskim klubovima donirao opremu vrijednu 15.400 kuna Foto: Grad Lepoglava

Grad Lepoglava sportskim klubovima donirao opremu vrijednu 15.400 kuna

M.N./Varaždinske vijesti | 3.5.2019. u 10:22h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Gradonačelnik Marijan Škvarić je u nazočnosti predsjednika Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave, Tonka Županića i stručnog savjetnika za sport pri Turističko kulturnom informativnom centru, Kristijana Bizeka predstavnicima četiriju sportskih klubova s gradskog područja uručio sportsku opremu vrijednu 15.400 kuna.

- Ovo je još jedna od ciklusa gradske potpore sportu koji je jedan od važnijih čimbenika razvoja Grada Lepoglave. Ujedno, sport je jedan od važnijih promotora našeg grada koji je prvi u Hrvatskoj ponio titulu Europskog grada sporta. Istaknuo bih da je ove godine za sport iz gradskog proračuna izdvojeno 60 % više sredstava nego lani. Riječ je o ukupno 805.000 kuna. Pored toga, ove godine krećemo s programom uređenja sportske infrastrukture u okviru kojeg ćemo postojeći travnjak nogometnog igrališta na Sportsko-rekreacijskom centru zamijeniti novim, a nakon toga uredit ćemo i prateće objekte. U planu nam je i izgradnja kuglane. Već ranije, izgradili smo 10-ak malonogometnih igrališta tako da se gotovo na cijelom gradskom području građani mogu baviti sportom – istaknuo je Škvarić prigodom svečanosti na kojoj je predstavnicima klubova uručena vrijedna sportska oprema.

Riječ je o opremi koju je Grad Lepoglava nabavio temeljem iskazanih interesa samih klubova. Nogometnom klubu Lepoglava donirana su tri kompleta sportske opreme odnosno dresovi za tri klupske selekcije, mreže za golove i lopte. Uz lopte, Ženskom nogometnom klubu Lepoglava donirana je sportska oprema za prvu selekciju. I Košarkaškom klubu Lepoglava donirana je sportska oprema odnosno dresovi za jednu klupsku selekciju. Ženskom odbojkaškom klubu Lepoglava donirana je odbojkaška oprema i to štitnici, zaštita za držače mreže, mreža i semafor.

- Prvenstveno zahvaljujući gradonačelniku Marijanu Škvariću povećana su sredstva koja Grad Lepoglava izdvaja za sport. Također, zahvaljujući gradonačelniku nabavljena je i ova oprema koja je nabavljena prema iskazanim potrebama samih klubova. Ovo je dobra godina za lepoglavski sport i na vama sportašima je da je iskoristite, trenirate i omasovite svoje članstvo - poručio je predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave, Tonko Županić.

Inače, prošle je godine Grad donirao vrijednu sportsku opremu Kuglačkom klubu LepoglavaKarate klubu Lepoglava te Sportsko-penjačkom klubu Direkt.

sportska_oprema_91.jpg

sportska_oprema_9.jpg