Grad Lepoglava: Radovi na vrtićima vrijedni 17 milijuna kuna pred završetkom Foto: Grad Lepoglava

Grad Lepoglava: Radovi na vrtićima vrijedni 17 milijuna kuna pred završetkom

| 12.8.2020. u 11:45h | Objavljeno u Našim krajem

Lepoglava je jedinstveni grad u Hrvatskoj jer u istoj godini aktivno radi na otvaranju čak dva vrtića. Onaj u Lepoglavi doživljava adaptaciju i rekonstrukciju, a naselje Višnjica dobiva potpuno novi vrtić. Ova direktna ulaganja u društvenu i obrazovnu infrastrukturu za djecu, ali i njihove roditelje te cijelu lokalnu zajednicu iznose oko 17 milijuna kuna. Oba objekta pred samim su završetkom radova i kroz koji se tjedan očekuje otvaranje istih uz žamor djece koja se vraćaju u svoj drugi „dom“.

S tom je namjerom Gradsko vijeće grada Lepoglave na svojoj posljednjoj sjednici jednoglasno prihvatilo prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju predškolske ustanove "Lepoglava". Pored toga, gradski su vijećnici na sjednici dali suglasnost na odluke o izmjenama i dopunama Statuta kao i Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada Dječjeg vrtića Lepoglava. Time su stvoreni uvjeti za osnivanjem podružnice Dječjeg vrtića Lepoglava u Višnjici, a ujedno su tim izmjenama i dopunama Statuta i Pravilnika dali suglasnost za sistematizaciju novih radnih mjesta kako u budućoj podružnici Dječjeg vrtića Lepoglava u Višnjici tako i u Lepoglavi gdje se, nakon izvršene adaptacije i uređenja postojećeg vrtićkog objekta, otvaraju novi odjeli.

U Lepoglavi će, uz domara za kojim se ukazala potreba proširenjem vrtića na podružnicu u Višnjici, biti zaposleno još dvoje odgajatelja zbog otvaranja jasličke skupine. U Višnjici će pak biti zaposleno četvero odgajatelja od kojih će jedan biti voditelj podružnice, zatim jedan pomoćnik za pomoć djeci s posebnim potrebama te kuharica koja će obavljati i poslove spremačice.

Kako poručuju iz Grada Lepoglave, korist ovih radova je višestruka za zajednicu jer osim aktiviranja lokalnog građevinskog sektora na adaptaciji i izgradnji ova dva objekta, važan segment je i novo zapošljavanje lokalnog stanovništva koje će biti potrebno za rad vrtića te svakako poboljšanje obrazovne infrastrukture u Lepoglavi. Ne nosi Lepoglava bez razloga titulu „Grad Lepoglava - Grad prijatelj djece“.

visnjica.jpg