Grad Lepoglava poljoprivrednicima daje gotovo 2.000 eura bespovratnih potpora Foto: unsplash/ilustracija

Grad Lepoglava poljoprivrednicima daje gotovo 2.000 eura bespovratnih potpora

Grad Lepoglava/vv | 11.5.2023. u 17:30h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Lepoglava u srijedu je raspisao javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti u poljoprivredi za 2023. godinu.

Dodjeljuju se potpore male vrijednosti za izgradnju, rekonstrukciju ili adaptaciju gospodarskih zgrada za poljoprivrednu proizvodnju na OPG-u, kupnju građenje i opremanje plastenika te staklenika, kupnju mehanizacije i opreme namijenjene obavljanju poljoprivredne djelatnosti, kupnju ograda za nasade i životinje, kupnju zaštitnih mreža i ostale opreme za zaštitu od vremenskih “neprilika” te kupnju sustava za navodnjavanje u plasteniku, odnosno stakleniku.

Pravo na potpore ima poljoprivredno gospodarstvo upisano u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava/poljoprivrednika koji ima sjedište, odnosno prebivalište i koji ulaže na području grada Lepoglave.

Poljoprivrednim gospodarstvom podrazumijevaju se obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG), obrti, trgovačka društva i zadruge registrirane za obavljanje poljoprivredne djelatnosti.

Grad Lepoglava sufinancira do 50 % nastalih prihvatljivih troškova, a najviše 1.990 eura.

Zahtjevi sa svom dokumentacijom dostavljaju se do 24. svibnja, isključivo putem pošte preporučenom pošiljkom na adresu Grad Lepoglava, Antuna Mihanovića 12, 42250 Lepoglava s naznakom "Javni poziv - potpore za poljoprivredu - ne otvarati".

Više detalja dostupno je OVDJE