Grad Lepoglava podmiruje troškove sufinanciranja smještaja djece u vrtićima

Napisao/la: MGA/VV -

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju koja će u velikoj mjeri negativno utjecati na gospodarstvo, a time i egzistenciju građana, Grad Lepoglava počeo je pripremati mjere koje bi građanima trebale omogućiti da lakše prebrode neizbježnu gospodarsku krizu i posljedice koje će prouzročiti. Gradskom je vijeću predloži donošenje Odluke o dopunama Odluke o mjerilima za sufinanciranje smještaja djece s područja Grada Lepoglave u dječje vrtiće za 2020. godinu kojom se roditelji oslobađaju plaćanja troškova sufinanciranja smještaja djeteta u vrtiću za vrijeme obustave rada vrtića.

Podsjećamo da je gradonačelnik Marijan Škvarić 3. ožujka donio Odluku kojom je naloženo privremeno zatvaranje Dječjeg vrtića Lepoglava, uz osiguravanje dežurstava u vrtiću i mogućnost smještaja korisnika Dječjeg vrtića Lepoglava za roditelje koji nemaju alternative za brigu o djeci. Ta je Odluka donesena za razdoblje do 30.ožujka 2020. S obzirom na to da u međuvremenu nije došlo do smirivanja epidemiološke situacije, donesena je Odluka, koja je stupila na snagu 28. ožujka, kojom se razdoblje važenja prethodne Odluke propisuje u trajanju sukladno preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Odluka kojom se predlaže oslobađanje roditelja plaćanja troškova sufinanciranja smještaja djeteta u vrtiću za vrijeme obustave rada vrtića odnosno u vrijeme trajanja kriznih mjera, a koja je će biti predložena Gradskom vijeću na usvajanje, plaćanja troškova sufinanciranja bit će oslobođeni korisnici usluga Dječjeg vrtića Lepoglava te korisnici usluga dječjih vrtića čiji osnivač nije Grad Lepoglave, a koji imaju prebivalište na području Grada Lepoglave te imaju odobreno sufinanciranje od strane Grada.

- Predložena Odluka o oslobađanju plaćanja troškova sufinanciranja smještaja djeteta u vrtiću ima za cilj pomoći građanima Grada Lepoglave u ovim kriznim vremenima. Ujedno je ova Odluka i pomoć u poslovanju vrtića s područja Grada Lepoglave koji će zahvaljujući ovoj mjeri imati mogućnosti raditi u punom kapacitetu, dakle bez potrebe za otpuštanjem radnika. Tako želimo sačuvati i radna mjesta – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić dodavši da će dječji vrtić uz zahtjev za plaćanje Gradu morati dostaviti i dokaz da nije bilo otkaza ugovora o radu u vrijeme trajanja mjera te da je zaposlenima isplatio plaću.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.