Grad Lepoglava podmiruje troškove sufinanciranja smještaja djece u vrtićima

MGA/VV | 3.4.2020. u 07:59h | Objavljeno u Našim krajem

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju koja će u velikoj mjeri negativno utjecati na gospodarstvo, a time i egzistenciju građana, Grad Lepoglava počeo je pripremati mjere koje bi građanima trebale omogućiti da lakše prebrode neizbježnu gospodarsku krizu i posljedice koje će prouzročiti. Gradskom je vijeću predloži donošenje Odluke o dopunama Odluke o mjerilima za sufinanciranje smještaja djece s područja Grada Lepoglave u dječje vrtiće za 2020. godinu kojom se roditelji oslobađaju plaćanja troškova sufinanciranja smještaja djeteta u vrtiću za vrijeme obustave rada vrtića.

Podsjećamo da je gradonačelnik Marijan Škvarić 3. ožujka donio Odluku kojom je naloženo privremeno zatvaranje Dječjeg vrtića Lepoglava, uz osiguravanje dežurstava u vrtiću i mogućnost smještaja korisnika Dječjeg vrtića Lepoglava za roditelje koji nemaju alternative za brigu o djeci. Ta je Odluka donesena za razdoblje do 30.ožujka 2020. S obzirom na to da u međuvremenu nije došlo do smirivanja epidemiološke situacije, donesena je Odluka, koja je stupila na snagu 28. ožujka, kojom se razdoblje važenja prethodne Odluke propisuje u trajanju sukladno preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Odluka kojom se predlaže oslobađanje roditelja plaćanja troškova sufinanciranja smještaja djeteta u vrtiću za vrijeme obustave rada vrtića odnosno u vrijeme trajanja kriznih mjera, a koja je će biti predložena Gradskom vijeću na usvajanje, plaćanja troškova sufinanciranja bit će oslobođeni korisnici usluga Dječjeg vrtića Lepoglava te korisnici usluga dječjih vrtića čiji osnivač nije Grad Lepoglave, a koji imaju prebivalište na području Grada Lepoglave te imaju odobreno sufinanciranje od strane Grada.

- Predložena Odluka o oslobađanju plaćanja troškova sufinanciranja smještaja djeteta u vrtiću ima za cilj pomoći građanima Grada Lepoglave u ovim kriznim vremenima. Ujedno je ova Odluka i pomoć u poslovanju vrtića s područja Grada Lepoglave koji će zahvaljujući ovoj mjeri imati mogućnosti raditi u punom kapacitetu, dakle bez potrebe za otpuštanjem radnika. Tako želimo sačuvati i radna mjesta – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić dodavši da će dječji vrtić uz zahtjev za plaćanje Gradu morati dostaviti i dokaz da nije bilo otkaza ugovora o radu u vrijeme trajanja mjera te da je zaposlenima isplatio plaću.

Označeno u