Grad Lepoglava osigurao ukrase za vrtiće i prigodne darove za djecu

VV | 1.12.2020. u 10:20h | Objavljeno u Našim krajem

Ususret nadolazećim božićnim i novogodišnjim blagdanima dvorišta gradskih dječjih vrtića u Lepoglavi i Višnjici bit će posebno uređena. Za to se pobrinuo Grad Lepoglava koji je nabavio posebne ukrase. Riječ je o ukrasnim pingvinima koje je gradonačelnik Marijan Škvarić, na veselje vrtićkih mališana, predao vrtićima da njima ukrase svoj dvorišni prostor.

- Zahvaljujući gradskim projektima uređenja i adaptacije zgrade dječjeg vrtića u Lepoglavi i izgradnje novog vrtića u Višnjici na gradskom smo području dobili dvije nove zgrade ljepotice koje želimo u ovo blagdansko vrijeme dodatno ukrasiti. Ujedno želimo svim mališanima boravak u vrtiću učiniti još radosnijim posebice u ovo vrijeme kada ćemo ove najradosnije blagdane slaviti u drugačijem ozračju. Vrijeme je ovo kada smo zabrinuti i kada se otkazuju brojna božićna i novogodišnja događanja pa je važno, koliko god je to moguće, zadržati optimizam i pružiti radost, posebice djeci - istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Ne samo ukrasima, Grad Lepoglava nadolazeće će blagdane djeci učiniti radosnijima darujući im prigodne poklone. Tako će za blagdan svetog Nikole gradske darove dobiti svi polaznici vrtića. Grad je također osigurao sredstva i za kupnju prigodnih darova za sve osnovnoškolce s gradskog područja, a darove će dobiti i sva udomljena djeca kao i ona iz socijalno ugroženih obitelji.

- Želimo svu djecu s gradskog područja uveseliti darovima. Ne želimo da ijedno dijete osjeti tugu u ovo blagdansko vrijeme zato što nije dobilo poklon - poručio je gradonačelnik Škvarić pozvavši roditelje koji ovih blagdana neće biti u mogućnosti darivati svoju djecu da se jave Gradu Lepoglavi koji im je spreman pomoći.

ukrasi_dv_darovi_lepoglava_02.jpg

ukrasi_dv_darovi_lepoglava_03.jpg

ukrasi_dv_darovi_lepoglava_04.jpg

ukrasi_dv_darovi_lepoglava_05.jpg

ukrasi_dv_darovi_lepoglava_06.jpg