Grad Lepoglava iduće školske godine financira pohađanje glazbene škole

Varaždinske vijesti | 21.5.2023. u 18:35h | Objavljeno u Našim krajem

Iduće školske godine pohađanje osnovne glazbene škole u Lepoglavi, i to za puhače instrumente i udaraljke, financirat će Grad Lepoglava.

Odluka je to čije je donošenje najavio gradonačelnik Marijan Škvarić istaknuvši pri tom da je njen cilj potaknuti mlade na glazbeno obrazovanje s naglaskom na školovanje za muziciranje na instrumentima koji su vezani za bogatu glazbenu tradiciju koju u Lepoglavi njeguje Limena glazba Lepoglave.

- Financirat ćemo troškove pohađanja Područnog odjela Glazbene škole Varaždin u Lepoglavi i to za puhače instrumente i udaraljke. Vjerujemo da ćemo tako potaknuti što veći broj mladih da se glazbeno obrazuju, ali i uključe u Limenu glazbu Lepoglava te svojim znanjem i umijećem muziciranja puhaćih instrumenata i udaraljki doprinesu njenom daljnjem djelovanju koje je cijenjeno ne samo van granica našeg grada već i Hrvatske - poručio je gradonačelnik Škvarić.

Ovu su odluku pohvalili ravnatelj Glazbene škole Varaždin Davor Matačić i voditelj Područnog odjela Glazbene škole Varaždin u Lepoglavi, ujedno i dirigent Limene glazbe Lepoglava, Nikola Zver.

- Zahvaljujem gradonačelniku i Gradu Lepoglavi na ovoj odluci. Ne nailazimo često na potporu i sluh za ovako nešto kao u Gradu Lepoglavi - istaknuo je Matačić.