Grad Lepoglava: Gradonačelnik čestitao učiteljima i odgajateljima Dan učitelja

VV | 6.10.2021. u 16:43h | Objavljeno u Našim krajem

Povodom Dana učitelja gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić posjetio je učitelje i odgajatelje u osnovnim školama i dječjim vrtićima na gradskom području.

- Učiti i odgajati djecu izuzetno je odgovoran posao o kojem ovisi ne samo budućnost djece već i zajednice kao i društva u cjelini. Vi taj posao radite s velikom predanošću, angažmanom i ljubavlju na čemu vam želim ovom prigodom zahvaliti - istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić u čestitki upućenoj učiteljima i odgajateljima poručivši im da će Grad Lepoglava i nadalje pružati punu potporu njihovom radu.

- Grad Lepoglava čini puno za djecu i mlade ulažući značajna sredstva u obrazovanje. Tako i ove godine sufinancira provedbu programa u obrazovanju iznad školskog standarda, financirao je nabavku radnih bilježnica za sve učenike s gradskog područja, financira i projekt cjelodnevnog boravka u školi, a nastavit će provoditi i financijski podupirati projekt "Lepoglava – Grad prijatelj djece". Nastavit će i s praksom nagrađivanja najuspješnijih učenika. Za financiranje svih navedenih programa i aktivnosti Grad Lepoglava je u ovoj godini u proračunu izdvojio 878.000 kuna - poručio je gradonačelnik Škvarić.

da_ucitelja_01.jpg

da_ucitelja_02.jpg