Grad Ivanec uplaćuje Općoj bolnici Varaždin novčanu donaciju za nabavu respiratora Foto: Grad Ivanec / ilustracija

Grad Ivanec uplaćuje Općoj bolnici Varaždin novčanu donaciju za nabavu respiratora

Varaždinske vijesti | 3.11.2020. u 16:39h | Objavljeno u Našim krajem

Potaknut pogoršanom epidemiološkom situacijom na području Varaždinske županije te posljedično, povećanjem broja pacijenata s težom kliničkom slikom kao i pomanjkanjem respiratora u Općoj bolnici Varaždin, gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić uputio je ravnatelju bolnice Nenadu Kudeliću pismo kojim ga obavještava o spremnosti Grada Ivanca da ovoj zdravstvenoj ustanovi uplati novčanu donaciju za nabavu jednog respiratora.

Riječ je o svoti od 218.750 kuna, kolika je cijena aparata koji će najtežim pacijentima dati šansu za preživljavanje.

- S obzirom na to da je riječ o izvanrednoj situaciji te da je nastupilo vrijeme kada u fokusu svih mora biti borba za spašavanje ljudskih života, nadamo se ćemo ovom gestom barem simbolično pripomoći naporima koje u to ulaže cijela zdravstvena zajednica – ističe gradonačelnik M. Batinić u pismu upućenom ravnatelju N. Kudeliću.

U pismu ujedno svim zdravstvenim djelatnicima i svima ostalima, koji su uključeni u borbu protiv COVID-a, zahvaljuje za trud i uložene napore.

Budući da je riječ o izvanrednom izdatku, koji nije bio planiran u proračunu za 2020., pa je potrebno ići u novi rebalans proračuna, gradonačelnik je tijekom današnjeg dana telefonski održao konzultacije s članovima međustranačkog vijeća, koji su se svi suglasili s ovom donacijom.

Stoga će već prekosutra biti održana nova sjednica Gradskog vijeća Ivanca, sazvana po hitnom postupku, na kojoj će vijećnici donijeti novi rebalans proračuna i njime omogućiti isplatu donacije Općoj bolnici Varaždin.