Grad Ivanec postao vlasnik svih 28 autobusnih nadstrešnica Foto: B. Težak / Grad Ivanec

Grad Ivanec postao vlasnik svih 28 autobusnih nadstrešnica

Varaždinske vijesti | 10.3.2019. u 17:03h | Objavljeno u Našim krajem

Svih 28 nadstrešnica postavljenih na autobusnim stajalištima na cijelom administrativnom području grada Ivanca, uključujući i onu na željezničkoj postaji u Kuljevčici, odnedavno su u vlasništvu Grada. Omogućeno je to otkupom od bivšeg vlasnika, Varaždinske agencije za marketing i promidžbu, za iznos od 229.842 kune.

Grad Ivanec je od 2008. godine u suradnji sa spomenutom Agencijom (u vlasništvu Županije), provodio zajednički projekt uređenja i opremanja autobusnih stajališta. Prednost u ovom projektu imala su stajališta za školsku djecu. Agencija je pritom osiguravala nadstrešnice, dok je Grad pokrivao troškove izrade projektne dokumentacije, parcelacijskih elaborata, ishođenja dozvola i izgradnje temelja za nadstrešnice, ali i podmirivao troškove njihova popravka. Za sve to je do 2015. godine bilo izdvojeno više od 350.000 kuna.

- Međutim, ova Agencija je u međuvremenu prestala s radom i u postupku je likvidacije. Pošto nadstrešnice nisu bile u vlasništvu Grada, postojala je mogućnost da ih pravni slijednik propale Agencije razmontira i odveze nekamo drugamo, što nismo mogli dopustiti – obrazložio je ivanečki gradonačelnik Milorad Batinić.

Smatrajući da sigurnost građana i djece u prometu nema alternative, ocijenjeno je da je stjecanje vlasništva jedini način na koji će Grad moći osigurati kontrolu nad nadstrešnicama te tetrajnu i učinkovitu brigu o njima. Usto, u dogovoru s Ivkomom d.d., kod svake su nadstrešnice već postavljeni i koševi za smeće, koje komunalni radnici redovito prazne.