Grad Ivanec: Položeno cvijeće na spomen obilježja antifašističkim borcima Foto: Grad Ivanec

Grad Ivanec: Položeno cvijeće na spomen obilježja antifašističkim borcima

Varaždinske vijesti | 24.6.2021. u 07:58h | Objavljeno u Našim krajem

Izaslanstvo Grada Ivanca predvođeno gradonačelnikom Miloradom Batinićem u ponedjeljak je, 21. lipnja, u povodu Dana antifašističke borbe, na ivanečkom gradskom groblju položilo vijenac na spomen kosturnicu s posmrtnim ostacima poginulih partizana i antifašista.

Uz zamjenika gradonačelnika Marka Friščića i predsjednika Gradskog vijeća Dalibora Patekara te pojedine gradske vijećnike, komemorativnom skupu pridružili su se i predstavnici Udruge antifašista i antifašističkih boraca Ivanec.

Kod spomen kosturnice svima okupljenima kratko se obratila novoizabrana predsjednica Udruge Jasenka Friščić te podsjetila na formiranje prvog partizanskog odreda u šumi Brezovici kod Siska kao i na to da su vrijednosti i tekovine antifašizma ugrađene u Ustav RH. Poginulima je počast odana i minutom šutnje.

Gradski vijećnici Ivan Sedlar, Josip Grđan, Miroslav Rohtek i Mihael Slunjski cvijeće su položili i svijeće zapalili i na spomen obilježja poginulim antifašistima na grobljima u Margečanu i Radovanu, dok su predstavnici udruge lampaše zapalili i kod spomenika poginulim antifašističkim borcima u gradskom parku.

dan_antifasisticke_borbe_ivanec_2021_1.jpeg

dan_antifasisticke_borbe_ivanec_2021_2.jpeg

dan_antifasisticke_borbe_ivanec_2021_3.jpeg

dan_antifasisticke_borbe_ivanec_2021_4.jpeg