Grad Ivanec osigurao sredstva za nastavak rada voditelja EU projekata u Projektnom uredu Ivanec Foto: Grad Ivanec

Grad Ivanec osigurao sredstva za nastavak rada voditelja EU projekata u Projektnom uredu Ivanec

I.D./Varaždinske vijesti | 11.5.2016. u 08:09h | Objavljeno u Našim krajem

Gradsko vijeće Ivanca donijelo je zaključak o nastavku rada Projektnog ureda Ivanec u kome je na poslovima voditelja EU projekata - u prvoj fazi koja je trajala do 30. travnja - bilo zaposleno desetak mladih kadrova s VSS i VŠS.

- Budući da se projekt pokazao iznimno korisnim i od pomoći lokalnim poduzetnicima, procijenjeno je da s njime svakako treba nastaviti. Pošto nije bilo mogućnosti, a ni raspisanih natječaja od strane resornih ministarstava, da se barem dio novca za ovaj projekt osigura iz HZZ-a ili iz bilo kojeg drugog ministarstva, Grad Ivanec je za nastavak rada Projektnog ureda do kraja 2016. godine sam osigurao potrebna sredstva, odnosno, za plaće i troškove poslovanja sedam voditelja EU projekata u proračunu rezervirao 298.000 kuna - ističu iz Grada Ivanca.

Projekt se provodi u suradnji s gradskom tvrtkom Poslovna zona Ivanec d.o.o., koja je s 1. svibnja s mladim konzultantima zaključila ugovore o radu na određeno vrijeme, do 31. prosinca ove godine. Njihove plaće i troškovi pokrivat će se, dakle, iz gradskog proračuna, a oni će do kraja godine nastaviti rad na besplatnom pružanju potpora poduzetnicima u privlačenju sredstava iz nacionalnih izvora i fondova EU.

Izvještavajući vijećnike o nastavku rada Projektnog ureda Ivanec, direktorica Poslovne zone Ivanec mr. sc. Lana Labaš podsjetila je da je krajem travnja završio prvi dio toga projekta, u trajanju 6 mjeseci. Zajedno su ga osmislili, pokrenuli i realizirali Grad Ivanec i tvrtka Poslovna zona uz sufinanciranje HZZ-a. S obzirom na to da se tijekom proteklih mjeseci pokazalo da poduzetnici u velikom broju koriste usluge mladih voditelja EU te da je i anketa provedena među 460 poduzetnika pokazala da postoji velik interes za njihovim uslugama, ocijenjeno je da je potrebno osigurati svu potporu kako bi se rad Projektnog ureda nastavio.

- Projektni ured dosad je odradio deset projekata za Grad, poduzetnike i civilne udruge, a u pripremi je još znatan broj projekata za Grad i poduzetnike koji će se kandidirati na INTERREG i Ministarstvo poduzetništva. Voditelji EU projekata uspostavili su kontakt s više od 300 poduzetnika i s njima sklopili dvadesetak ugovora o suradnji, prezentirali im 44 natječaja, poslali 153 pisma namjere. Namjera je do kraja ove godine povećati broj sklopljenih ugovora o suradnji, voditelje EU projekata pojačano uključiti u rad na gradskim projektima, dalje raditi na njihovoj promidžbi u cilju priprema na samozapošljavanje te održavati aktivan pristup klijentima i povećavati stupanj informiranosti kako bi se smanjio broj poduzetnika koji zasad ne pokazuju interes za korištenje EU fondova – naglasila je mr. sc. L. Labaš.

- Ured nastavlja raditi kao potporna institucija za poduzetnike, to više što se dosad pokazalo da postoji interes gospodarstva za uslugama voditelja EU projekata. I to je način na koji Grad Ivanec pokušava stvoriti preduvjete za nova ulaganja i nova radna mjesta. Poznato je da Grad sam ne može graditi tvornice i ne može preuzeti ulogu poduzetnika, ali zato radi sve što može kako bi poduzetnicima išao na ruku te im olakšicama, uslugama i najrazličitijim beneficijama olakšao i pojeftinio ulaganja – zaključio je gradonačelnik Milorad Batinić.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci