Grad i Varkom demantiraju Rožića: Varkom nije zaboravio postaviti cijevi, nema novih troškova Foto: 7. MO Varaždin

Grad i Varkom demantiraju Rožića: Varkom nije zaboravio postaviti cijevi, nema novih troškova

Varaždinske vijesti | 10.7.2018. u 12:26h | Objavljeno u Našim krajem

Iz Grada Varaždina priopćenjem su odgovorili na navode predsjednika 7. Mjesnog odbora Juraja Rožića, koji je rekao da je ulica asfaltirana prije nego što su vodovodne cijevi zamijenjene pa je novi asfalt naknadno rezan i trgan.

"Grad Varaždin i Varkom prema Zakonu o medijima opovrgavaju neistine što ih je medijima objavio Juraj Rožić, predsjednik VII. Mjesnog odbora.

Niti je Varkom zaboravio postaviti cijevi niti su nastali bilo kakvi novi troškovi. Rekonstrukcija dijela Gospodarske ulice trebala je prvotno biti obavljena bez infrastrukturnih radova, ali je grad, u suradnji s Varkomom, odlučio na izmjenu vodovodnih cijevi magistralnoga vodovoda. Budući da je riječ o cijevima velikoga promjera, dogovoreno je da se privremeno postavi samo grubi sloj kako bi se cesta mogla koristiti ali da se dovrši u cijelosti kada Varkom položi cijevi, što znači da će cesta tek biti asfaltirana u potpunosti nakon polaganja cijevi. Time nisu nastali nikakvi dodatni troškovi za grad ili Varkom.

Ovakvi radovi i inače su tehnološki i operativno složeniji. Ovakvo iznošenje informacije od strane predsjednika Mjesnog odbora, koji se nije prethodno raspitao kod nadležnih službi i tvrtki, imaju isključivo za cilj vlastitu promociju. Predsjedniku Mjesnog odbora očito je samo važno da on bude najzaslužniji za poslove s kojima inače nema nikakve veze."