Gotovo 640 tisuća kuna osigurano za sanaciju klizišta u Čalincu Foto: Općina Maruševec

Gotovo 640 tisuća kuna osigurano za sanaciju klizišta u Čalincu

Varaždinske vijesti | 3.7.2019. u 08:47h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Maruševec je u veljači ove godine pripremila projektnu dokumentaciju za radove na sanaciji cestovnog klizišta na lokaciji u Čalincu. Ukupna vrijednost projekta, a potom i radova na sanaciji klizišta iznose 638.750,00 kuna od kojih će 309 tisuća financirati Hrvatske vode. Ugovor o sufinanciranju jučer je s generalnim direktorom Hrvatskih voda Zoranom Đurokovićem potpisao načelnik Općine Maruševec Damir Šprem.

- Radi se građevinskim zahvatima kojima ćemo sanirati klizište i odrone tla, nastali djelovanjem erozija i bujica. Na taj ćemo način zaštititi građane, stambene i objekte javne namjene, kao i prometnice čija se sanacija također planira u narednom vremenu - rekao je prilikom potpisivanja vrijednog ugovora načelnik Šprem, dodajući kako je razliku od 329.750,00 kuna Općina Maruševec već osigurala u svom proračunu.

U Varaždinsku županiju, u četiri grada i sedam općina Hrvatske vode će uložiti 8,9 milijuna kuna kroz sufinanciranje prijavljenih projekata, no treba istaknuti da su rezervirana sredstava u planu Hrvatskih voda za projekte u Varaždinskoj županiji veća te iznose 10,761 milijun kuna.

U prostorijama Hrvatskih voda u Zagrebu jučer su potpisani ugovori o sufinanciranju projektne dokumentacije i radova sanacije klizišta koja obuhvaćaju 112 klizišta na području Republike Hrvatske, ukupne vrijednosti 54,9 milijuna kuna, od čega 32,5 milijuna kuna sufinanciraju Hrvatske vode.

klizista_marusevec_1.jpeg

klizista_marusevec_2.jpeg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci