Gornji Kneginec: Općina u plusu 3,4 mil. kuna, a stiže i besplatni WiFi Foto: Općina Gornji Kneginec

Gornji Kneginec: Općina u plusu 3,4 mil. kuna, a stiže i besplatni WiFi

Varaždinske vijesti | 10.9.2019. u 18:29h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Gornji Kneginec s danom 30. lipnja iskazala je višak prihoda nad rashodima u iznosu od 3,4 milijuna kuna. Istaknuto je to u sklopu polugodišnjeg izvještaja o izvršenju proračuna, kojeg su kneginečki vijećnici prihvatili na sjednici Općinskog vijeća 9. rujna, kao i izvješće o radu tijekom prvih šest mjeseci ove godine koje je podnio načelnik Goran Kaniški.

Donesena je i nova Odluka o komunalnim djelatnostima na području općine Gornji Kneginec, čime je dosadašnja Odluka usklađena s novim odredbama Zakona o komunalnom gospodarstvu. Također, temeljem novog Zakona o pogrebničkoj djelatnosti donesena je Odluka o određivanju poslova prijevoza pokojnika koji se financiraju iz proračuna Općine Gornji Kneginec.

Na prijedlog općinskog načelnika, Općinsko vijeće donijelo je Zaključak o davanju suglasnosti Osnovnoj školi Gornji Kneginec o provedbi Programa produženog boravka u školskoj godini 2019./2020. putem dvije odgojno-obrazovne skupine s procijenjenim godišnjim troškovima Programa u iznosu od 330 tisuća kuna.

Temeljem provedenih postupaka javne nabave, Općinsko vijeće povjerilo je do 31. prosinca 2020. godine poslove održavanja nerazvrstanih cesta u iznosu od 520.000 kuna trgovačkom društvu PZC Varaždin, a poslove održavanja javne rasvjete trgovačkom društvu INCOM iz Varaždina.

Budući da je Općina Gornji Kneginec na javnom pozivu Europske komisije dobila bespovratna sredstva u iznosu od 15.000 eura, proveden je i postupak nabave za odabir izvođača za isporuku WIFI opreme i instaliranje bežičnog interneta na području općine Gornji Kneginec, te je odobreno sklapanje ugovora sa tvrtkom Callidus grupa iz Zagreba kao najpovoljnijim ponuđačem.

Pri kraju sjednice, općinski su vijećnici, temeljem provedenog postupka nabave, odobrili i sklapanje ugovora za zimsko održavanje cesta na području općine s tvrtkom Mihatrans iz Turčina.