GORNJI KNEGINEC Do novčane potpore za novorođenčad sada uz - nekoliko klikova Foto: ilustracija

GORNJI KNEGINEC Do novčane potpore za novorođenčad sada uz - nekoliko klikova

Varaždinske vijesti | 17.12.2020. u 17:55h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Gornji Kneginec i Ministarstvo pravosuđa i uprave sklopili su 4. prosinca Sporazum o sadržaju i načinu razmjene podataka kod podnošenja zahtjeva za isplatu novčane potpore, kojim je Općina Gornji Kneginec uključena u sustav e-Novorođenče.

Time je Općina Gornji Kneginec omogućila roditeljima podnošenje zahtjeva za pravo na novčanu naknadu za novorođeno dijete online preko aplikacije e-Novorođenče, odnosno prilikom upisa djeteta u matičnom uredu. Prilikom prijave djeteta u matičnom uredu, matičar će upoznati roditelje s pravom na ostvarivanje jednokratne novčane pomoći te ukoliko ispunjavaju uvjete putem aplikacije e-Novorođenče, proslijediti Općini Gornji Kneginec zahtjev na rješavanje.

Drugi način ostvarivanja prava moguć je prilikom upisa djeteta putem sustava e-Građani kroz uslugu e-Novorođenče uz svega nekoliko klikova. Podsjećamo, pravo na novčanu naknadu za novorođeno dijete s prebivalištem na području Općine Gornji Kneginec može ostvariti jedan od roditelja s prebivalištem na području općine uz uvjet da drugi roditelj koji ima prijavljeno prebivalište na području druge jedinice lokalne samouprave, nije ostvario pomoć u toj jedinici lokalne samouprave.

Za pitanja ili nejasnoće vezano uz predaju zahtjeva za ostvarivanje prava na naknadu za novorođeno dijete, možete se obratiti na broj telefona 042 242 150 ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..