GDCK Ivanec: Sve više obitelji obraća se za pomoć u hrani, ne samo u odjeći i obući Foto: ilustracija

GDCK Ivanec: Sve više obitelji obraća se za pomoć u hrani, ne samo u odjeći i obući

I.D./Varaždinske vijesti | 31.3.2016. u 08:12h | Objavljeno u Našim krajem

Socijalne djelatnosti osnova su djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Ivanec, a provođenjem socijalno-humanitarnog programa GDCK-a Ivanec tijekom ožujka obuhvaćeno je 56 socijalno-ugroženih obitelji, s ukupno 141 članom obitelji, od čega 36 djece u dobi do 14 godina.

Ivanečki Crveni križ podijelio je tijekom ožujka 37 prehrambeno-higijenskih paketa, 340 kg rabljene odjeće te 107 komada raznih kućanskih potrepština socijalno-ugroženom stanovništvu iz evidencije GDCK Ivanec. Ukupna vrijednost podijeljene robe je gotovo 9.000 kuna. Prehrambeno-higijenske pakete primilo je stanovništvo starije životne dobi, a sukladno utvrđenim potrebama, rabljena odjeća, obuća i kućanske potrepštine podijeljene su višečlanim obiteljima, prije svega obiteljima s djecom.

- Korisnici GDCK Ivanec u prvom su redu obitelji koje su korisnici nekog oblika pomoći putem Centra za socijalnu skrb, kao i obitelji koje su se našle u uvjetima trenutačne materijalne ugroženosti slijedom raznih nepovoljnih okolnosti, te su iste evidentirane kao korisnici GDCK Ivanec. Nažalost, potrebe su sve veće, sve veći broj obitelji obraća se za pomoć u hrani, ne samo u odjeći i obući. Sve je veći broj obitelji s djecom koje se obraćaju za pomoć, a kojima je naše Društvo zahvaljujući projektu "Zajedno za djecu", tj. sredstvima Ministarstva socijalne politike i mladih, pružilo pomoć i to za 274 djece iz socijalno-ugroženih obitelji s područja gradova Ivanca i Lepoglave i općina Bednja, Donja Voća, Klenovnik i Maruševec, te za kupnju odjeće, obuće i školskog pribora pružilo pomoć obiteljima u iznosu od 137.000 kuna - istaknula je Jasminka Ruhek, ravnateljica GDCK Ivanec, i dodala da će projektom do kraja školske godine biti obuhvaćeno još desetak socijalno-ugroženih obitelji.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci