GDCK Ivanec: Potrebitim obiteljima osigurali 395 prehrambeno-higijenskih paketa Foto: Ilustracija

GDCK Ivanec: Potrebitim obiteljima osigurali 395 prehrambeno-higijenskih paketa

J.Š./Varaždinske vijesti | 6.4.2020. u 08:00h | Objavljeno u Našim krajem

Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec za socijalno ugroženo stanovništvo iz svog područja djelovanja, odnosno za 301 obitelj pripremio je 395 komada prehrambeno-higijenskih paketa u vrijednosti nešto većoj od 34.000 kuna. 

Naime, u vrijeme proglašene epidemije i poduzimana radnji vezanih uz isto (priprema volontera za odlazak na teren, edukacija, komunikacija i zaprimanje poziva ugroženih skupina, podizanje lijekova, kupnja hrane i odlasci mnogobrojnih volontera na teren uz sigurne uvjete), GDCK Ivanec obavljao je i redovne aktivnosti ažuriranja podataka korisnika Socijalnog programa sa ostalim javnim službama, Centrom za socijalnu skrb i Poreznom upravom.

- Za sve korisnike Socijalnog programa koji udovoljavaju utvrđenim kriterijima za raspodjelu paketa, prehrambeno-higijenski paketi bit će dostavljeni tijekom ovog i tijekom idućeg tjedna na teren - ravnateljica GDCK Ivanec, Jasminka Ruhek.

Također, da bi se sigurno poduzimale sve mjere epidemiološke zaštite koja su nužne za korisnike i djelatnike/volontere koji obilaze teren, GDCK Ivanec dogovorilo je suradnju i organizaciju raspodjele prehrambeno-higijenskih paketa sa dobrovoljnim vatrogasnim društvima i drugim udrugama na području djelovanja GDCK Ivanec to: DVD Lepoglava, DVD Donja Voća, DVD Bednja (Općina Bednja), DVD Klenovnik (Općina Klenovnik), DVD Maruševec, DVD Donje Ladanje (Općina Maruševec), Udruga Nada Ivanec, HGSS-om, UDVDR. Pakete su za svoje građane već preuzeli DVD-i s područja Općine Maruševec.

- GDCK Ivanec kupilo je iz vlastitih sredstava prehrambeno-higijenskih paketa u vrijednosti nešto većoj od 34.000 kuna. Radi se o 395 komada prehrambeno-higijenskih paketa, za 527 članova kućanstva u 301 obitelji s područja djelovanja GDCK Ivanec. Paketi su sastavljeni od osnovnih prehrambenih i higijenskih namirnica, a robe je ukupno u paketima oko 3000 tona. Kupljeni su osnovni prehrambeni paketi, dodatni paket hrane za djecu i dodatni higijenski paket specifičan za ovu epidemiološku situaciju. Dodatan higijenski paket osigurali smo iz sredstava tvrtke Holzim koja je donirala za potrebe djelovanja u ovoj situaciji iznos od 7.000 kuna. Vatrogasci će pakete dijeliti u svojim uniformama, a djelatnici i volonteri navedenih udruga biti će obilježeni znakom Crvenog križa. Podjela će se vršiti na siguran način obilaska korisnika, prema ranije pripremljenim Uputama Hrvatskog Crvenog križa, bez kontakata sa korisnikom, odnosno uputama za siguran način obilaska (držanje socijalne distance, pozvoniti na vrata, odmaknuti se dva metra od korisnika, zadržati se u razgovoru maksimalno 5 minuta, djelatnik/volonter ima rukavice, masku i dezinfekcijsko sredstvo), a nije potreban ni potpis korisnika - naglašava ravnateljica Jasminka Ruhek.

Označeno u